Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
t. prenđa trupec

Mjesec prije nego što je postala Vargina pomoćnica HZZO joj dao posao od 85.000 kn

Tatjana Prenđa Trupec
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
11.11.2014.
u 13:52

HZZO: Angažman je završio prije imenovanja Tatjane Prenđe Trupec pomoćnicom ravnatelja HZZO-a 23. travnja 2012.

Mjesec dana prije imenovanja pomoćnicom ravnatelja Siniše Varge u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje sadašnja šefica Zavoda Tatjana Prenđa Trupec s HZZO-om je potpisala ugovor o savjetovanju, za što joj je Zavod platio 85.000 kuna. Ugovor o konzaltingu sklopljen je 9. ožujka 2012., a Prenđa Trupec imenovana je pomoćnicom ravnatelja HZZO-a mjesec dana zatim. Spomenuti iznos HZZO je Prenđi Trupec isplatio za konzalting vezan za poslove informatizacije, a trajanje ugovora bilo je do 1. lipnja 2012. godine. Međutim, aktualna ravnateljica Zavoda tvrdi da je posao odradila prije roka te da stoga taj ugovor s (budućim) poslodavcem nije sporan.

– U ožujku i travnju 2012. godine, prije imenovanja Tatjane Prenđe Trupec za pomoćnicu ravnatelja za informacijske tehnologije HZZO-a, Tatjana Prenđa Trupec angažirana je da napravi dubinsku analizu informacijskog sustava zdravstva te svih tekućih natječaja i projekata financiranih iz državnog proračuna i zajma Svjetske banke. S velikim iskustvom kao savjetnica ministra zdravlja 2003., na samim počecima informatizacije zdravstva, iskustvima rada kao konzultantica za svjetski poznatu konzultantsku tvrtku te kao nositeljica informatizacije pravosuđa upravo je ona bila najbolji kandidat za takvu analizu, što se i pokazalo. Angažman je završio prije njezina imenovanja za pomoćnicu ravnatelja HZZO-a 23. travnja 2012. godine – odgovorili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Upravo je taj angažman, dodali su, Tatjani Prenđi Trupec donio i ponudu za mjesto pomoćnice ravnatelja HZZO-a, danas aktualnog ministra zdravlja Siniše Varge.

– Zbog brzine i kvalitete kojom je odrađen konzultantski angažman početkom 2012. godine sadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice HZZO-a zamoljena je da prihvati mjesto pomoćnice za informatičke tehnologije u HZZO-u. Kako bi prihvatila to mjesto, gospođa Prenđa morala je prekinuti konzultantski ugovor sa Svjetskom bankom i odbiti nastavak konzultantskog ugovora s Europskom komisijom – dodali su iz HZZO-a.

Međutim, iako je konzultantski posao odrađen u roku bržem od ugovorenog, odnosno u mjesec dana, u registru javne nabave kao datum njegova izvršenja stoji 1. lipnja 2012. godine.

>>Ministar Varga: Pacijenti neće biti poštari između doktora

>>Tatjana Prenđa Trupec postala v.d. ravnateljice HZZO-a

Komentara 26

CE
cenzura
14:18 11.11.2014.

Bilo bi jako zanimljivo kada bi se netko potrudio i izračunao koliko su ovi nesposobnjakovići na vlasti do sada dali za razne konzalting usluge, savjetnike, izrade raznih neporebnih studija itd itd.... Mislim da se radi o milijardama a oni lopovi prije njih su mala djeca za ove softificirane muljatore, prodavatelje magle da ne kažem kriminalce.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:01 11.11.2014.

...ostanak hzzo-a u riznici... jer stalno kao manturu euforično ponavljaju... plaćanje po izvršenju... pa će biti više sredstava za vulnerabilne skupine (koje)... a javna sredstva namijenjena zdravstvenom sustavu se i dalje nekontrolirano razbacuju.... stoga.....ostanak u riznici... i još veća kontrola u MIZ, HZZO i ustanovama... dvostruki potpis na svaku transakciju... uređenje javnih i bagatelnih nabava... tako da se više ne mogu dogoditi sobe od 1.200.000 kn, PR agencije i agenti, tečajevi jezika više zbog učitelja nego zbog učenika... privatna putovanja o javnom trošku... pokroviteljstva, sponzorstva... samopromcija o javnom trošku u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... detektivi... oblaci... jer još uvijek nikome nije objasnio... kako će uštedjeti... ili kako će održati isto izvršenje usluga... ili kako će napraviti više nego do sada... jer mu je osnovni cilj preusmjeriti profitabilne poslove privatnim izvršiteljima... a neprofitabilne ostaviti javnoma... i plaćati usluge više... da se njemu i partnerima isplati... i zato već mjesecima radi nove cjenike... s novim viših cijenama...kako je i obećao zubarima, ljekarnicima i drugima... a nije ga briga kako bi poslovale bolnice i druge javne ustanove ukoliko im ne bude plaćao, nego tek po izvršenju... stoga i ima potporu privatnih pružatelja zdravstvenih usluga i zakupaca... jer se radi o pogodovanju njima... i ponovnoj provedbi stihijskih izmjena... i pogodovanja odabranima na štetu pacijenata...

DO
dobrodosliMV
14:04 11.11.2014.

Koja muljaza a onaj ko treba raditi spava li spava samo ga probude kad Bandica treba hapsiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije