Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Mistrali stižu za godinu dana, MICA-e 2026.

10.12.2022.
u 16:45

Mistral 3 koje nabavlja Hrvatska zadnja je verzija ove popularne rakete, iz 2019. čiji je domet 7,5 km i 3 km po visini

Komentara 15

Avatar Cantor
Cantor
19:14 10.12.2022.

Ovo je dobar sustav. Ono na što ja imam primjedbu je doktrina obrane. Preriskantno je da se sva obrana RH bazira isključivo na maloj profesionalnoj vojsci i malom broju izuzetno skupih oružanih sustava. Hrvatska bi morala imati veće količine dobrog i modernog ali jeftinijeg oružja u rezervi za naoružati barem 200.000 prizivnog sastava. Da ne govorimo o tome kako bi svaki vojno sposobni muškarac morao imati doma osobno dugo i kratko naoružanje, uniformu i propisanu opremu koju bi plaćao iz svog džepa. I barem jednom godišnje sedam dana intenzivne obuke. Ovako kako su nas kao narod razoružali i onesposobili je meni užasno teško za gledati. Mala profesionalna vojska može krivom procjenom ili izdajom biti onesposobljena u jednom potezu, a što onda?

PR
Propitivač
19:52 10.12.2022.

Amerikanci kalkuliraju i ne prodaju svoje sustave svima. Saveznike su razvrstali u rangove, pa će Poljska dobiti bolje sustave of nas. SAD ne želi poremetiti ravnotežu na prostoru bivše Jugoslavije. Očito da smatraju srpski kineski s300 premalom prijetnjom da nam prodaju alternativu. Francuzi su izgleda fleksibilniji.

ST
stefj
17:14 10.12.2022.

OK. Logičan izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?