Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Misterioznu vatrenu kuglu nisu poslali svemirci nego ljudska ruka

Misteriozna kugla koja je pala s neba zapravo je obično paljenje suhe trave
09. veljače 2011. u 17:20 15 komentara 15 prikaza
\'09.02.2011., Bjelovar - U potrazi za misterioznim kometima, vatrenim kuglama i slicnim NLO-ima iz domene naucne fantastike iznad sela Bulinca i Severina, a o cemu su brujali svi mediji, dosli smo do
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Čudo! Misteriozna vatrena kugla pala s neba i izazvala požar u okolici Bjelovara – spektakularna je vijest koju ovih dana prenose svi relevantni mediji nagađajući je li u pitanju pad meteorita, napad svemiraca ili nešto slično iz područja znanstvene fantastike.

No, iza svega stoji tek jedna obična ljudska ruka. Naime, Marin Kiselić zvani Anđelko iz Bulinca, sela nadomak "misterioznog" požarišta, obavljao je uobičajeno paljenje osušene otave i ni slutio nije da će zbog toga postati udarna vijest. Iznenađen novinarskim zanimanjem, za jučerašnjeg posjeta u prvi mah nije ni želio razgovarati, no shvativši da ne odustajemo, kroza smijeh nam je na kraju ipak sve ispričao.

- Ma kakva vatrena kugla, kakvi svemirci, sve su to čiste gluposti – kazao je, dodajući da je u pitanju obično paljenje suhe trave. 

-  Nisam stigao te livade na vrijeme pokositi pa sam se odlučio jednostavno ih zapaliti jer mi je to jeftinije – kaže Marin i dalje se iskreno smijući medijskim konstrukcijama. Napomenuo je kako bi za kosidbu traktorom morao potrošiti gorivo, a ovako je, kaže slikovito, potrošio tek pola upaljača. Što se pak tiče vatrene kugle koju je spominjao jedini očevidac "misterija", vozač Hitne Daruvarčanin Darko Hrešić, Marin objašnjava da je u pitanju najvjerojatnije vjetar koji je sa zemlje podigao buktinju suhe trave, što je gledano izdaleka moglo sličiti vatrenoj kugli.

Kroza smijeh dodaje da mu je ostalo još pola rala nepokošene livade pa bi uskoro mogli gledati i nastavak ove neobične priče, koja bi se po uzoru na filmske hitove mogla zvati "Vatrena kugla 2".

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • svakog jutra oko podne u 18:00:

    - To su opet Talabanci s planeta Talabana iz galaksije M-47 Imaju ONI vremena, nezaposlenost je tamo gotovo 100% -tna, pa sad uznemiravaju nas ovdje na Zemlji ni krive ni dužne

  • 1japan:

    ima jedan problem što ovakvih primitivaca ima dosta a volio bi vidjeti onog ko bi takvima mogao objasnit da postoje strojevi za uništsvanje sa korisnim ishodom.

  • Gogs:

    e pa da je rekao da je Majku Božju vidio, bilo bi mu bolje.a mogao se i turizam razviti kao u Međugorju..nitko ne bi dalje sumnjao a ovako je ispao lik pijanac i budala