Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanstvenici iznenađeni

VIDEO Misteriozne ljubičaste nakupine otkrivene u Dravi: 'Analiziramo, još ne znamo o čemu je točno riječ'

Nakupine u Dravi
Foto: Josip Grivec
1/2
11.07.2022.
u 12:52

– Tijekom tjedna će biti poznato o čemu je riječ – kaže biolog Goran Šafarek

Veliku pozornost građana, ali i znanstvenika, u Međimurju je izazvala pojava neobičnih ljubičastih naslaga u starom toku rijeke Drave. Prva je pretpostavka bila da se radi o algama, no nije isključeno da je riječ zapravo o bakterijama ili nekim drugim organizmima.

– Još traje analiza i postoji mogućnost da je riječ o bakterijama, a ne o algama. Tijekom tjedna bit će poznato o čemu se radi – kaže nam biolog Goran Šafarek. Bakterije su, dodaje, posvuda, no dosad se još nije susreo s ovakvom bojom nakupina koja je netipična za rijeku Dravu i općenito vode tekućice u Hrvatskoj.

Snimio: Josip Grivec

– U svijetu ih ima svakakvih boja, a vidjet ćemo nakon analize je li ovo u rijeci Dravi nešto baš jako neobično – napominje. Stručnjaci pojašnjavaju da do takvih pojava može doći i zbog izrazito visokih temperatura i sušnih razdoblja. Video i fotografiju neobične nakupine ustupio nam je međimurski dožupan Josip Grivec. O čemu je riječ. ustanovit će, kaže, stručnjaci nakon provedene analize.

Ključne riječi

Komentara 2

PK
Posljednji Komšikanac
13:47 11.07.2022.

To su vlakna anđeoske kose kojom Amerikanci truju svijet.

Avatar Mistborn
Mistborn
13:13 11.07.2022.

Razgrađena mišićna masa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije