Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužbe za genocid

Mišetić o presudi: Ovime imamo snažan pravni i diplomatski alat u rukama Hrvatske

luka mišetić (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.02.2015.
u 00:15

Ova presuda je posljedica vrlo visokog praga koji je potrebno dostići kako bi se dosudila genocidna namjera – rekao je Mišetić

HDZ-ov saborski zastupnik Vladimir Šeks izjavio je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno kako je duboko razočaran što sud nije prepoznao da je postojala genocidna namjera. Smatra da se može dobro iščitati da je Srbija pravna nasljednica SFRJ i da ona odgovara i za zločine genocida. – Kad je u pitanju imovina i sukcesija, onda je pravni sljednik SFRJ, a kad su u pitanju zločini onda nije – rekao je Šeks.

Odvjetnik Luka Mišetić, koji je bio dio pravnog tima, rekao je da su članovi dali sve od sebe te da se ne slaže da je bilo nedostatka dokaza s naše strane. – Ova presuda je posljedica vrlo visokog praga koji je potrebno dostići kako bi se dosudila genocidna namjera – rekao je Mišetić. Mišetić je dodao da je bitno da je presudom utvrđena odgovornost Srbije za zločinačku politiku i rat 1991. – Time imamo snažan pravni i diplomatski alat u rukama Hrvatske –rekao je i naglasio da u procesu pristupanja Srbije EU treba inzistirati da prihvati ono što stoji u presudi.

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula rekao je kako je presuda bila očekivana i da mu je žao što do sada nisu procesuirani svi zločini. Rekao je i kako je Hrvatska pokrenula tužbu za genocid kako bi zametnula zločine počinjene nad Srbima.

>> Je li nam tužba za genocid trebala? Da, trebala je

>> 'Presuda potvrđuje da je agresiju vodio Beograd. Ako neće Srbija, vrhu JNA sudit ćemo mi'

Komentara 56

DU
Deleted user
02:06 04.02.2015.

Treba prvo pokrenuti postupak ciscenja izdajica iz Hrvatske vlasti i pravosudja te drzavne uprave. Onda ce sve bit lakse. Ovako dok su izdajnici na vlasti nista od pravde i napretka.

TH
thewasp
02:06 04.02.2015.

Cetnici se raduju kao da im je krava otelila troje teladi a ne znaju da utakmica jos traje, ovo je tek prvo poluvrijeme!! Za ulazak u EU mogu reci halali Huso materi!

GO
google385
01:04 04.02.2015.

Bravo gospodine Misetici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije