Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
luka mišetić

Mišetić: Još nemam osjećaj da je ovo stvarnost, svi smo iznenađeni

luka mišetić (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
16.11.2012.
u 23:57

- Prošlo je sve brzo i još nemam osjećaj da je ovo stvarnost. I Gotovina je kao i svi mi što smo došli iz Haaga bio iznenađen, ovo je veličanstven događaj - kaže Mišetić

 - Izgubio sam orijentaciju. Dan mi je počeo u 6 ujutro u neizvjesnosti, a sada smo u Zagrebu pod velikom euforijom. Prošlo je sve brzo i još nemam osjećaj da je ovo stvarnost. I Gotovina je kao i svi mi što smo došli iz Haaga bio iznenađen, ovo je veličanstven događaj - izjavio je večeras za HTV Luka Mišetić, odvjetnik Ante Gotovine. 

Mišetić je istaknuo da se nadao dobrom ishodu, ali više na tragu manje kazne. 

- Očekivao sam da će biti kazna od 5 ili 10 godina, no krenulo je onda najbolje. Vidjeli smo da stvari idu nabolje već na početku kad su srušili tezu o prekomjernom granatiranju. A kad je sudac Meron srušio i tezu o zločinačkom pothvatu znali smo da će biti dobro - prisjetio se Mišetić

- Prišao sam Gotovini, i čestitao sam mu, a on je meni rekao \"Čestitam ja vama\". Nama je čast života bila braniti nevinog čovjeka u takvoj situaciji. Nakon toga je bila procedura da ih vrate u pritvor da uzmu svoje stvari. Nije prije toga ništa bio spakirao. Trebao je par sati da svoje stvari spreme. Kad smo bili u avionu susret sa suprugom Dunjom je bio emotivan, oni su puno toga prošli. Na Plesu je već u avionu bila euforija - prenio je Mišetić dio atmosfere, a potom je spomenuo i govore Gotovine i Markača. 

- Oni su shvatili da su ljudi u Hrvatskoj danas konačno doživjeli kraj rata. Htjeli su poslati pozitivnu poruku. Da ovime zatvaramo priču, i sada svi zajedno idemo graditi budućnost. Mislim da nam i treba val optimizma nakon brojnih loših vijesti.

 Što se tiče planova Ante Gotovina, Mišetić je samo zaključio da se Gotovina prvo želi - odmoriti. 

- Za sada mogu samo nagađati, ne znam kakvi će biti planovi generala Gotovine. Siguran sam da želi otići u svoj rodni kraj, ali siguran sam da želi i zaslužan odmor. Nakon vikenda će sigurno otići i odmoriti se s obitelji nakon ovog svega.

 

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
06:40 17.11.2012.

Hvala Vam Gosp. Luka Mišetiću, gosp. Tomislave Kuzmanoviću i cijelom obrambenom timu naših generala, na ovoj veličanstvenoj obrani! A vama vitezovi, Ante Gotovina, Mladen Markač, Ivan Cermak, Dario Kordić, Slobodan Praljak, ... i svim braniteljima od sveg srca hvala i vječna slava!

OB
-obrisani-
08:47 17.11.2012.

pa Miseticu, gdje si ti mislio da se sudi ? u rusiju !? ovo je Medjunarodni sud, i ja sam ocekivao odluku koja je doneta i to cvrsto.

Avatar Biskup
Biskup
10:37 17.11.2012.

Neka dragi Bog i blažena djevica Marija, Kraljica Hrvata, blagoslove Luku Mišetića i sve odvjetnike naših generala. Osobito što su držale one gospodarove "....jer istina će vas osloboditi"... Laži je tisuću, Juda i Mesića ima od kada postoji svijet, alii je samo jedna istina , i ona je na našoj strani. Hvala osobito što je Mišetić do noga potukao one Mesić-Manolićeve konstrukcije koje je u Haagu iznosio karate-supruga majstor Nobilo. Nega dragi Bog i blažena devica Marija blagoslove i sve naše ostale generale Praljka, Kordića, Pušića, Ćorića, Petkovića. Živio hrvatski narod, od Hrvatske do Herceg-Bosne, Boke Kotorske, od Sydneya do Amerike....živio naš mučenik i svetac blaženi kardinal Alojzije Stepinac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije