Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni umirovljenici

Mirovina će rasti, ali inflacija je još veća: 'Preživljavam tako što sam naučila na skromnost'

Zagreb: Umirovljenici očekuju zimsko usklađivanje mirovina
Patrik Macek/PIXSELL
21.02.2023.
u 21:57

Napominje da su cijene otišle u nebo, a njihove mirovine povećale su se gotovo neprimjetno. Spominje i nepravednu raspodjelu. "Model nije dobar za mirovine, ne treba ići svima tri posto ili deset posto. Model bi se trebao napraviti da se vidi od koliko do koliko se ide sa postotkom. Neki ne bi trebali niti dobiti", tvrdi Marija.

Od travnja umirovljenici imaju veće mirovine, no olakšanje većina neće osjetiti zbog inflacije. Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka kaže da se s inflacijom umirovljenici nose teško, jer im ostaje jako malo novca kad podmire sve obveze. Napominje da su cijene otišle u nebo, a njihove mirovine povećale su se gotovo neprimjetno. Spominje i nepravednu raspodjelu.

"Model nije dobar za mirovine, ne treba ići svima tri posto ili deset posto. Model bi se trebao napraviti da se vidi od koliko do koliko se ide sa postotkom. Neki ne bi trebali niti dobiti", tvrdi Marija. Dodaje da su radili 40 godina da bi sad imali težak život i trpili nepravdu. S njom se slaže i druga umirovljenica Marija, koja govori da joj je mirovina 280 eura, javlja Dnevnik.hr.

"Preživljavam tako što sam naučila na skromnost. Vučeš nekako od prvog do polovice mjeseca, kuha se sa žlicom za dva dana i pratim samo kad su akcije, snalazim se nekako jer mi smo naučili na skromno", objašnjava Marija. Poručuje Vladi da trebaju više misliti na umirovljenike jer jedino oni ostaju, dok mladi odlaze. Povećanje mirovina smatra mazanjem očiju.

"Idemo kod liječnika, dobiješ neki lijek i moraš ga platiti. Trebaš neku kremu za zglobove, moraš platiti. Pa čemu onda plaćaš dopunsko zdravstveno osiguranje?", pita se Marija.

VIDEO: Hrvatski političari otkrili tko će kupiti državne obveznice, a tko mora ipak prvo pitati ženu

Komentara 5

TR
tratincica68
07:27 22.02.2023.

Vama 20 gori a njima 2000 gori.glasajte opet za nas.zna se HDZ

IX
ixajot
17:37 24.02.2023.

Onima koji preživljavaju, a ne izlaze na izbore ili glasaju za HDZ od srca želim da i dalje preživljavaju.

ZA
zagi101
00:17 22.02.2023.

imam 56 godina i odkad znam za sebe slušam kuknjavu, ne samo penzića nego svih, baš smo neki depresivni narod, nikad zadovoljni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije