Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO IZ DP-a

Miroslav Škoro kandidira se za šefa Zagreba

Zagreb: Miroslav Škoro o ograničenjima u radu zastupnika zbog koronavirusa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.03.2021.
u 17:47

U Domovinskom pokretu neslužbeno doznajemo kako će se Miroslav Škoro kandidirati za gradonačelnika Zagreba, no više detalja će biti poznato za koji dan.

Prije tri dana rekao je “za dva tjedna”. Pa je danas, na pogrebu gradonačelnika Milana Bandića, Miroslav Škoro kazao da će Domovinski pokret “kandidatkinju ili kandidata” za Zagreb imati “za nekoliko dana”.

Čekati, međutim, više neće trebati jer, neslužbeno kažu u stranci, njihov će kandidat biti upravo Škoro. O ovakvom se raspletu situacije nagađalo već tjednima jer predsjednik Domovinskog pokreta svoju eventualnu kandidaturu nije odbacivao, već bi na pitanje o njoj odgovarao floskulom da “svaki član stranke mora biti spreman preuzeti odgovornost”.

Preuzet će je sad on, a naruku mu svakako ide oko sto tisuća glasova koji su obično “osigurani” za Milana Bandića, a koji će se sada morati raspodijeliti, i to, vrlo vjerojatno, na desnici.

Da bi Miroslav Škoro mogao napraviti dobar potez u metropoli, politički analitičari već su zaključili komentirajući njegovu moguću kandidaturu, a ono što bi potpredsjedniku Sabora svakako mogao biti teret jesu protekli izbori. A i oni prije njih.

Podsjetimo, Škoro se već kandidirao za predsjednika države, a nakon toga i na parlamentarnim izborima. Nije postao ni čelnik Hrvatske, kao ni premijer, a priliku nije dobio ni za sastavljanje većine, čemu su se u Domovinskom pokretu nadali. Isticali su, nakon posljednjih izbora, kako je i 16 mandata u Saboru za njih velik uspjeh, a koliko će mjesta dobiti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, uvelike će ovisiti i o listi koju Škoro sa strankom sastavi.

Nije ovo prvi put da prvi čovjek Domovinskog pokreta ide u bitku za neki od gradova. Gradonačelnik Osijeka pokušao je postati 2008. godine, a tada ga je za tu poziciju kandidirao gradski HDZ. Što se samog Zagreba tiče, iz Škorine stranke danas su poručili kako će “više detalja biti poznato za koji dan”, a sam Škoro danas nije htio davati izjave za medije.

Prvi opći sabor Domovinskog pokreta, prisjetimo se, održan je 6. veljače te je stranka tada predstavila predsjednike svih županijskih ogranaka, a poslije i kandidate za određene gradove te županije. Među ostalima, tu su Davor Dretar koji će pokušati postati krapinsko-zagorski, a Mate Šimundić splitsko-dalmatinski župan, a u utrku za Osječko-baranjsku županiju ide Vesna Vučemilović.

VIDEO Miroslav Škoro: I dalje mislim da je Plenković loše rješenje za Hrvatsku

Komentara 139

KP
konzervativni_preporod
18:09 03.03.2021.

Jedina ispravna odluka.. ako se čitavi korumpirani komunjarski establišment boji njega kao kandidata onda je jedino rješenje da uđe u utrku i pomrsi im planove

LO
LoveCroatia
18:28 03.03.2021.

Najbolji od ponudenih. Sretno.

PA
Pahor
18:25 03.03.2021.

Razvali ih Miro!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije