Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Miroslav Radman: Koronavirus kao da je impotentan u ovom valu

Miroslav Radman
Foto: Screenshot HRT
1/2
20.09.2020.
u 14:24

Samoizolacija gdje mogu gledati more i u nebo, nije mi teško pala već mi je dala više slobodnog vremena, kazao je Radman na pitanje kako mu je bilo u samoizolaciji

Znanstvenik Miroslav Radman gostuje u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u. "Iz nekoga razloga nisam uspio uplašiti samog sebe od korone", rekao je. "Samoizolacija gdje mogu gledati more i u nebo, nije mi teško pala već mi je dala više slobodnog vremena", kazao je Radman na pitanje kako mu je bilo u samoizolaciji.

"Kao genetičar, obzirom na biologiju virusa SARS-CoV-2, koji je sličan biologiji virusa HIV-a, neizvjesno je da će ikada uskoro doći do efikasnog cjepiva protiv tog virusa", rekao je Radman.

"On mutira, mijenja se, samo 4 puta sporije od HIV-a, a ima 4 puta veći genom. HIV virus i koronavirus su vrlo slični. Virus se mora mijenjati da ga ne bi pojeo imuni sustav, a mora se mijenjati toliko da dođe na sam rub genetske provalije, gdje će se samouništiti brojem mutacija koje su potrebne da bi izbjegao imunosustav. Smrtnost je puno manja u drugom valu, kao da je virus postao bezazlen jer je akumulirao previše mutacija tijekom prethodnih nekoliko mjeseci, naglasio je.
Kao da je virus impotentan u ovom valu

"U ožujku je porast po danima bio velik pa je išao dole pa sad opet ide gore, to su slučajevi.. Smrtnost je velika u prvom valu i nestaje u drugom valu. Kao da je virus impotentan u ovom valu", kazao je.

"Ne bojim se reći nešto drugo, ovo je pogled genetičara, ne imunologa. Taj pogled još nitko nije iznio, pa sam mislio da mi je dužnost da ga iznesem, makar bio u krivu", istaknuo je Radman. 

Komentara 18

RI
rimac444
21:11 20.09.2020.

Radamn je parazit i sramota kojemu je komunjarska bagra dodjelila dvore u Splitu, a bitanga đikć se ne može pomiriti što i on to nije dobio. Naravno to su odlike za acu troprstog i njegovu kuću, a za njegova sranja plaćamo ga kao ministra.

Avatar Ninja1
Ninja1
20:14 20.09.2020.

Ipak su impotentniji Plenki i Njonjo.

LI
Linomedo
20:09 20.09.2020.

Nakon odgledanih 10 minuta i zaključka da od ovoga neću čuti ništa pametno, prebačeno na drugi program.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije