Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronađena mrtva

Mirjani Pukanić prijateljica je bila jedina veza sa svijetom

'11.04.2008., Zagreb - Mirjana Pukanic u pratnji Ive Banca izlazi iz Psihijatrijske bolnice Vrapce u koju je prislino hospitalizirana. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/7
Autori: Senka Knežević/VLM, Sonja Hoffman
08.01.2012.
u 12:59

Ana Mikin s Mirjanom se sprijateljila 2008. kad je na samrtnoj postelji njegovala njenu majku Mariju, a prema Mirjani je osjetila sažaljenje

Ana Mikin (47), medicinska sestra koja je u subotu oko 18 sati u stanu u Ilici pronašla pokojnu Mirjanu Jusup Pukanić (49), udovicu ubijenog izdavača Ive Pukanića, u nedjelju je bila u šoku, potresena smrću nesretne i bolesne žene o kojoj se u posljednje vrijeme jedina brinula. Iz tog posve razumljivog razloga nije bila u stanju davati izjave.

– Mama još ne može ni s kim o tome razgovarati, molim vas, razumijte u kakvoj je sada situaciji – kratko je kazao njezin sin javivši se na telefon u obiteljskoj kući nedaleko od Svete Nedelje.

Sažalila se nad ženom

Policija je s njom obavila razgovor tijekom kojeg je, neslužbeno doznajemo, objasnila što se s Pukanićevom udovicom u posljednje vrijeme događalo, s obzirom na to da je ona jedina s njom imala kontakt, te kakav je prizor zatekla u stanu. Mirjana joj se posljednjih nekoliko dana, doznajemo, nije javljala na mobitel što je ženi bilo neobično pa ju je odlučila posjetiti i uvjeriti da je dobro. Kada je ušla u stan, neslužbeno doznajemo, pronašla je beživotno tijelo svoje prijateljice pokraj kojeg je bila i vrećica lijekova za smirenje.

Od neugodnog joj je prizora i pozlilo, a o svemu je odmah obavijestila policiju. Ana Mikin je inače medicinska sestra zaposlena u KBC-u Zagreb na Odjelu onkologija, a, doznajemo, s pokojnom ženom zbližila se 2008. godine u vrijeme kad je na samrtnoj postelji u bolničkom apartmanu ležala njezina majka Marija Jusup. Mikin se brinula o umirućoj ženi, a prema Mirjani je osjetila sažaljenje, doznajemo od osoba upućenih u prijateljstvo dviju žena, zato što ju je ostatak obitelji šikanirao, uključujući i supruga. Nakon što je Mirjanina majka preminula te svoju kćer pod pomalo čudnim okolnostima ostavila bez nasljedstva, medicinska se sestra počela brinuti o nesretnoj ženi. Prema nalazu mrtvozornika, Mirjana Jusup Pukanić najvjerojatnije je preminula 5. siječnja, na što upućuju nastale truležne promjene na tijelu, no točan uzrok i vrijeme smrti znat će se nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu na Šalati. Policija je i u nedjelju bila pred vratima stana nesretne žene kako bi osigurala mjesto događaja, a obavljen je razgovor i sa Sarom Pukanić, kćeri preminule, koja s majkom nije bila dulje vrijeme u kontaktu, što je Mirjanu, kako doznajemo, teško pogađalo.

Pritisak udruga

Djevojka je nakon pokretanja brakorazvodne parnice bila čvrsto stala na očevu stranu, a kod Mirjane je, govore osobe upućene u obiteljske prilike nesretne obitelji, bila nedavno na ručku te su pokušavale na neki način obnoviti svoj odnos. Mirjana je, doznajemo, u posljednje vrijeme imala teških zdravstvenih problema, pila je antidepresive zbog kojih se i strahovito udebljala te je živjela potpuno izolirano. Kako neslužbeno doznajemo, bolovala je od bipolarnog poremećaja za koji se bilježi veća stopa samoubojstava među oboljelima nego u slučajevima dijagnosticirane shizofrenije. Riječ je o tome da osobe oboljele od ovog poremećaja iz visokog stupnja manije upadaju u duboke depresije koje su i najčešći uzrok samoubojstava. Iz liječničkih krugova upozoravaju da su prije četiri godine, kada je pokojnica primljena u bolnicu Vrapče, udruge za ženska i ljudska prava na liječnike vršile jak pritisak da pacijenticu unatoč trima prethodnim hospitalizacijama u KB-u Sestre milosrdnice proglase zdravom.

>>Mirjana Pukanić pronađena mrtva u svom stanu

Komentara 64

Avatar WindFucker
WindFucker
13:31 08.01.2012.

Kad bi novinari samo znali koliko osoba dnevno umre... Imali bi materijala da pišu o njihovoj smrti, koliko god hoće...

LE
lebar
08:27 09.01.2012.

kad story i remetinac krepaju tu na komentarima nitko nece biti nesto posebno nesretan hehe

Avatar Rambo
Rambo
19:34 08.01.2012.

drogerašica....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije