Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije nasilna smrt

Mirjana Pukanić pronađena mrtva u svom stanu u Zagrebu

\'unu zagreb 11.04.2008 ...ilica 107...mirjana pukanic izlazi iz vrapca...ivo pukanic...  Foto:Antonio Bronic  =VECERNJI LIST=\'
Foto: \'Antonio Bronić/PIXSELL
1/6
07.01.2012.
u 20:39

Tragova nasilne smrti nema. Pokraj tijela pronađena je bočica s lijekovima.

Pedesetogodišnja Mirjana Pukanić, udovica Ive Pukanića, vlasnika NCL grupe, ubijenog u atentatu zajedno sa svojim kolegom Nikom Franjićem u eksploziji bombe na parkiralištu pred redakcijom Nacionala u listopadu 2008. godine, pronađena je mrtva u subotu u svom stanu u zagrebačkoj Ilici. Kako neslužbeno doznajemo, nesretnu je ženu u stanu mrtvu pronašla njezina prijateljica, inače medicinska sestra iz jedne zagrebačke bolnice koja ju je gotovo  svakodnevno obilazila, koja je o čitavom događaju i obavijestila policiju.

Nije bilo tragova nasilne smrti

Na tijelu preminule, doznajemo, nije bilo nikakvih tragova nasilne smrti, a u stanu nisu pronađeni niti tragovi koji bi upućivali na moguću borbu pa se zbog toga čvrsto sumnja da smrt Pukanićeve udovice nije posljedica počinjenja kaznenog djela. Kako doznajemo, pokraj nesretne žene je pronađena bočica s lijekovima, a  tijelo preminule prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje će se obaviti obdukcija nakon koje će se znati točan uzrok smrti.

Vijest o smrti Pukanićeve udovice teško je pogodila osobe s kojima je komunicirala nakon što se razišla s izdavačem koji je nedugo nakon toga skončao život na posebno brutalni način. Rijetki prijatelji i poznanici koji su s njom bili u kontaktu kraće vrijeme prije njezine smrti kažu da se iz njezinog ponašanja nije moglo naslutiti ništa neobično. Opisuju da je pod zadnje dane bila prilično potištena i depresivna, ali da se s tim problemima borila već duže vrijeme te da je takvo ponašanja za nju u neku ruku bilo i uobičajeno.

U posljednje je vrijeme, kažu, počela i komunicirati s kćeri Sarom koja je s njom prekinula sve veze nakon što je bila prisilno hospitalizirana na psihijatriji te nakon izlaska iz bolnice odlučila rastati se od muža. S kćeri je, tvrde osobe bliske Mirjani Pukanić, imala nekih kontakata, ali je njihova komunikacija ipak bila na neki način otežana. Nedavno je navodno kćer prvi put bila kod majke na ručku nakon što  nisu riječi progovorile gotovo dvije godine što je Mirjani, kažu oni koji su je poznavali, posebno teško padalo i doslovno je psihički ubijalo.

Pronašla ju je prijateljica

Medicinska sestra koja je nesretnu ženu i pronašla u njezinom stanu, kako doznajemo, bila je pod zadnje dane jedina osoba koja je Pukanićevu udovicu redovito obilazila, o njoj se brinula, nabavljala joj potrebne stvari iz dućana, znala kod nje i prespavati ako bi to bilo potrebno, te je na neki način bila njezina jedina veza sa svijetom izvan četiri zida stana iz kojeg pod zadnje dane da gotovo i nije izlazila. Policija je na mjestu događaja obavljala očevid više sati, a na teren je izašla i Željka Pokupec, šefica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Inače, zagrebačka policija nije željela ništa službeno priopćiti o ovom tragičnom događaju sve do kasno na večer s obzirom da nisu dosta dugo mogli obavijestiti članove obitelji Pukanićeve udovice o njezinoj iznenadnoj smrti.

Policija, naime, nije mogla pronaći Mirjaninu kćer Saru za koju su čak postojale informacije da se trenutačno nalazi u Americi. Djevojka inače živi u zgradi do one u kojoj je stanovala i njezina majka, a prema neslužbenim informacijama pronađena je i odvedena na razgovor u policijsku postaju. Prema neslužbenim informacijama, medicinskoj sestri koja je nesretnu ženu pronašlu mrtvu u njezinom stanu od prizora je bilo pozlilo, a prema interpretacijama susjeda u stanu pokojne Pukanićeve udovice svjetla nije bilo već dva dana pa je lako moguće da je ondje ležala mrtva duže vrijeme što će na kraju ipak utvrditi sudsko-medicinski vještaci.

Komentara 113

OB
-obrisani-
21:29 07.01.2012.

samo bi dodao ----MILO DJUKANOVIC,,,hihiihihiih

BR
Brandfackel2
21:07 07.01.2012.

Sta kaze prijateljica, jel bilo praznih boca i bijeloga praha pokraj nesretnice?

OB
-obrisani-
21:04 07.01.2012.

sigurno je imala neke dokaze pritiv NJIH,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije