Naslovnica Vijesti

Mirela Holy nezadovoljna statusom i neće još dugo biti u SDP-u

Da na nju u SDP-u više ni najmanje ne računaju, kažu nam upućeni izvori, Holy je shvatila kada je ni četiri mjeseca od njezine smjene nisu smjestili ni u jedan odbor.
20. listopada 2012. u 19:05 11 komentara 5 prikaza
Mirela Holy (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Moguća kandidatura Mirele Holy za gradonačelnicu Zagreba uz podršku Lesarovih laburista uspaničila je zagrebačke esdepeovce. Emisari Davora Bernardića, SDP-ova kandidata za Zagreb, odmah po objavi te informacije kontaktirali su Holy koja i dalje službeno tvrdi da je članica SDP-a i kao takva lojalna stranci. Iako Holy nije htjela dalje komentirati svoj mogući odnos s Laburistima, izvori bliski bivšoj ministrici zaštite okoliša kažu da je ona iznimno nezadovoljna svojim statusom u SDP-u i da neće još dugo ostati članica stranke. Ili će je SDP izbaciti ili će ona sama otići. Doznajemo da bi joj bila draža opcija da se stranka nje riješi. Budući da ona želi i dalje biti politički aktivna, prenose naši izvori, velike su šanse da se dogovori s Laburistima. Zasad konkretnog dogovora o tome da ona kao neovisna bude njihov kandidat za gradonačelnicu Zagreba nema. Da na nju u SDP-u više ni najmanje ne računaju, kažu nam upućeni izvori, Holy je shvatila kada je ni četiri mjeseca od njezine smjene nisu smjestili ni u jedan odbor.

– Odlaskom Dana Špicera iz Sabora, koji je bio Holyna zamjena dok je bila ministrica, ostalo je prazno mjestu u saborskom odboru za zaštitu okoliša. Iako su Holy poslali upitnik da se izjasni u koji odbor želi i iako je ona poželjela i taj odbor, mjesecima se ništa ne događa nego odbor funkcionira u nepotpunom sastavu – objašnjavaju nam ljudi iz kruga M. Holy. Idu i dalje pa kažu da mlađi kolege iz SDP-a gotovo uopće ne komuniciraju s Holy jer ne žele dospjeti na “crnu listu” šefu stranke Zoranu Milanoviću. Kada je SDP u rujnu imao Glavni odbor, čiji je i M. Holy član, pojedinci iz stranke upitali su je zašto je uopće došla. Ona jednostavno osjeća, doznajemo, da je u SDP-u postala persona non grata, a s Milanovićem je zadnji put razgovarala u kolovozu. Oni koji su ostali bliski s Mirelom Holy prepričavaju da je ona svjesna kako je prilično kompleksa i kruta osoba i da nijednom šefu s njom ne bi bilo jednostavno raditi. U SDP-u su nam neslužbeno rekli da M. Holy nije običan član i da ona ima svoje mjesto u stranci, a da je svoje nezadovoljstvo trebala riješiti unutar stranke, odnosno reći da je zbog nečega razočarana. S druge strane, u SDP-u se čuje da je Holy više puta pitala oko nekih svojih problema, poput članstva u Odboru za zaštitu okoliša, pa joj je samo poručeno da će to biti riješeno.

I dok SDP očito gubi jednu članicu i saborsku zastupnicu, Laburisti trljaju ruke. Dragutin Lesar najavljuje da i za Split imaju iznenađenje ravno Mireli Holy u Zagrebu. Kandidat je dogovoren i za Rijeku, a u Osijeku bi boje Laburista na lokalnim izborima trebao braniti politički analitičar Jaroslav Pecnik.

– Za splitskoga kandidata još obavljamo konzultacije, ali za sedam dana to bi trebalo biti gotovo – rekao je Lesar. Prema njegovim riječima i riječki kandidat je osoba vrlo poznata u tom gradu. On je već najavio da će njegova stranka na lokalne izbore ići i s jakim nezavisnim kandidatima.

>> Čačić: Potpuno nam je svejedno hoće li Holy izaći na izbore

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar tkozna
  tkozna:

  A Lesar i njegovi laburisti su mi forni, u stanju su zapamtiti sve što i treba i koristi za njihov osobni iteres, a" zaboravili" su kako je ova političarka na brzinu preko maila zapošljavala prijatelje i prijateljeve supružnike. U biti ... prikaži još!i jako su si slični!

 • Pa Vu Sin:

  Tooooo Mirela! Bravo! Lobisti su te smaknuli....vrijeme je za povratak. Imas podrsku mladih i obrazovanih! A Laburisti su pokazali opasan politicki nerv!

 • Avatar tkozna
  tkozna:

  Ja je neču nikada vise podržati svojim glasom za političarku jer ne vjerujem da se u ovim godinama može promijeniti njen intervencionizam u zaposljavanju ondosno zlouporabi političke moći. Ali ako treba ići na deponije otpada, prečistaće, mislim da joj je ... prikaži još!e tamo mjesto i da će biti od koristi!