Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUSTALA

Mirela Holy ipak ne ukida naknadu za ambalažni otpad

\'09.12.2011., Zagreb - Mirela Holy, politicarka SDP-a.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/Pixsell
12.03.2012.
u 16:20

Ministrica Holy pojasnila je kako je Novi zakon o otpadu u izradi i neće mijenjati stavku koja se odnosi na povrat ambalaže te da bi taj zakon trebao biti donesen u lipnju

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy odustala je od ukidanja sustava povratnih naknada za ambalažni otpad iako je taj sustav stvorio gubitak od čak 750 milijuna kuna, piše Vjesnik.

Donošenje novog pravilnika o ambalažnom otpadu trebao je donijeti i promjene u sustavu koji je tisućama ljudi omogućavao da svoj obiteljski proračun ''podebljaju'' skupljanjem PET boca i limenki za piće. Takva se praksa pokazala pogrešnom jer je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost posljednjih godina stvorila gubitak od 750 milijuna kuna.

Ministrica Holy pojasnila je kako je Novi zakon o otpadu u izradi i neće mijenjati stavku koja se odnosi na povrat ambalaže te da bi taj zakon trebao biti donesen u lipnju. Napomenula je da su svi u Hrvatskoj fokusirani na ambalažni otpad, a Ministarstvo želi uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja ne samo tom vrstom nego svim otpadom.

Komentara 44

LU
luftbrenzer
16:43 12.03.2012.

Interesantno, kad treba uzeti 0.50 kune po svakoj boci, nema nikvih problema, ali kada za tih pola kune treba nešto i odraditi, tu počinju problemi i ogromni gubici. Netko tu gadno krade.

AL
alapača
16:54 12.03.2012.

kad netko ne ispeče, a reče - tad ne budi nadu da će svoj ministarski posao odraditi kako treba.

BZ
Branko Zajec
16:40 12.03.2012.

Sreća. 100.000 umirovljenika, nastavit će sa preživljavanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije