Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaz slobodan

Mirela Holy i Danko Friščić promoviraju eko-slikovnicu 'Mila i Zelenvila' povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Zagreb: Mirela Holy u šetnji gradom
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
29.05.2022.
u 11:51

Inače, Mirela Holy i Danko Friščić upoznali su se još u prošlom tisućljeću, u školskim klupama zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost.

Mirela Holy i Danko Friščić zajedno su napisali eko-slikovnicu 'Mila i Zelenvila' čija će se promocija održati 1. lipnja 2022. godine u 11 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj 5 u Zagrebu, nekoliko dana prije Svjetskog dana zaštite okoliša.

Likove iz bajki glumit će Koraljka Penavin, urednica slikovnice; Danko Friščić, ilustrator; Romeo Ibrišević, zmaj s fotoaparatom u herojskoj misiji čišćenja prirode te autorica Mirela Holy, Zelenvila.

Ulaz je slobodan, a na promociji će svi saznati kako su povezani heroji iz bajki, pametni telefoni i zaštita okoliša.

Foto: Arena Hospitality Group

Inače, Mirela Holy i Danko Friščić upoznali su se još u prošlom tisućljeću, u školskim klupama zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost. Mirela je već tad pokazivala sklonost za pisanu riječ, ekologiju i modu, a Danko za fantastična, čudesna bića koja spašavaju svijet.

Mirela je bila znatiželjna i voljela je učiti pa je upisala Filozofski fakultet i diplomirala etnologiju i komparativnu književnost, a potom magistrirala i doktorirala. Danko je odrastao s kistom u ruci, okružen umjetnicima, slikama i bojama (i s nekoliko kućnih ljubimaca) pa ga je logičan slijed događaja odveo na studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti.

Mirela i Danko imaju još nešto zajedničko: vole raditi s mladima i prenositi im svoje znanje. Tako Mirela danas predaje komunikologiju – poučava studente kako ljudi trebaju razgovarati i komunicirati na Sveučilištu Vern, no i dalje se strastveno bori za zaštitu prirode i obnovljive izvore energije, a Danko je profesor slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti i mašta o putovanju u svemir.

Mirela je napisala ovu poučnu slikovnicu koja govori o jednoj vrlo važnoj temi – o zaštiti prirode i očuvanju okoliša te o odnosu modernih tehnologija i današnjeg društva iz perspektive petogodišnje djevojčice Mile, a Danko ju je oslikao svojim jedinstvenim rukopisom i živopisnim bajkovitim ilustracijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije