Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavka ministrice

Mirela Holy dala ostavku - presudio joj Milanović

mirela holy
PIXSELL
07.06.2012.
u 16:58

U 15.56 sati M. Holy odgovara Večernjaku “Postupit ću kako odluči premijer”, u 16 sati objavljuje da podnosi ostavku

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy danas poslijepodne dala je ostavku iako bi bolje bilo reći – dobila je otkaz! Neposredan povod bila je objava pisma kojim je od predsjednika uprave Hrvatskih željeznica Renea Valčića tražila da jednu tajnicu spasi od otkaza – zatražila je zaštitu za Heidi Maziju, suprugu SDP-ova člana Gorana Mazije.

Kap koja je prelila čašu

Očito je to bila kap koja je prelila čašu koju je M. Holy dobrano napunila skandaloznom odlukom da progura imenovanje svoje prijateljice Sanje Kalambure na mjesto šefice Fonda za zaštitu okoliša. Imenovanje je brzo poništeno jer je otkriveno da se protiv S. Kalambure vodi sudski proces na Županijskom sudu!

"Poštovani predsjedniče Vlade gospodine Milanoviću, podnosim ostavku na funkciju ministrice zaštite okoliša i prirode slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi RH", napisala je Mirela Holy u 16 sati i time okončala dramu koja se danas od ranog jutra odvijala na relaciji Zagreb – Hvar. Naime, predsjednik Vlade Zoran Milanović koordinirao je ostavkom Mirele Holy s Hvara gdje je bio gost Emila Tedeschija u njegovu ljetnikovcu.

Iako ministrica Mirela Holy u pismu kaže da sama daje ostavku, prava je istina da joj se na suradnji zahvalio premijer Zoran Milanović osobno – i to najvjerojatnije u telefonskom razgovoru!

Naime, samo desetak minuta prije nego što je objavljena njezina ostavka, s ministricom Mirelom Holy okončali smo intervju u kojemu nam je na pitanje: Hoćete li dati ostavku? odgovorila: "Postupit ću onako kako premijer bude odlučio."

U intervjuu nije govorila o "nepromišljenom e-mailu", a ni o "političkoj šteti koju je nanijela Vladi". Štoviše, na naše pitanje smatra li svoj čin upletanja u rad javnih poduzeća primjerenim za ministricu, a sve da zaštiti suprugu stranačkog kolege, M. Holy je rekla da se za Heidi Maziju zauzela iz principa. "Vodila me misao da je moja uloga političarke da pokušam zastupati interese građana koji su nas birali. Kao saborska zastupnica postavila sam iznimno velik broj zastupničkih pitanja Vladi u kojima sam se založila za poštovanje prava mnogih građana i građanki Hrvatske, a koji su mi se obraćali s molbama za pomoć."

Odgovarajući na pitanje što misli zašto je pismo procurilo baš sada iako je napisano prije tri mjeseca i kome bi najviše odgovarala njezin odlazak iz Vlade, M. Holy je rekla: "U svakom slučaju mogu reći da sam u ovih pola godine bila izložena iznimno velikom pritisku koji se često manifestirao i putem medijskih napada. To je zasigurno povezano s time što su interesi nekih moćnih lobija ozbiljno ugroženi mojom željom za sređivanjem stanja posebice u gospodarenju otpadom." Nikoga nije željela imenovati. I tako je SDP-ova ministrica od otkaza u HŽ-u uspjela spasiti jednu tajnicu. I, ironije li, za to platila – otkazom.

Treba reći da je pismo ministrice šefu HŽ-a Valčiću za svaku osudu jer riječ je o izravnom miješanju politike u kadroviranje u javnim poduzećima, i to na radnim mjestima poput tajnice, ali mnogi kažu da su razlozi otkaza mnogo složeniji.

Čačić: Bila je kompetentna

– Ministrica M. Holy angažirano je i krajnje kompetentno radila svoj posao. Nemamo komentar na njezinu ostavku koju smatramo činom procjene osobne odgovornosti – poručio je putem glasnogovornice šef HNS-a Radimir Čačić s kojim se M. Holy puno puta sukobljavala zbog njegovih energetskih projekata.

Komentara 235

DO
doktorica
18:15 07.06.2012.

a koliko puta je Kalmeta" nudio" ostavku za puno gore stvari koje su nas koštale milijarde,pa ga je Kosorica štitila....

OB
-obrisani-
19:21 07.06.2012.

kaj je Betmen dal šimecki ????

OB
-obrisani-
17:28 07.06.2012.

Eko-terorist

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije