Naslovnica Vijesti Hrvatska

MIP Saboru jednoglasno predložio ukidanje imuniteta Rončeviću

Bude li osuđen prijeti mu kazna dvije do deset godina zatvora. Nakon saborskog glasovanja, kad DORH dobije odluku Sabora da mu je skinut imunitet, podiže optužnicu.
15. listopada 2009. u 14:10 137 komentara 2 prikaza
berislav rončević
Foto: Saša Zinaja

Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je u samo desetak minuta rasprave dalo odobrenje za skidanje imuniteta radi kaznenog postupka protiv bivšeg ministra obrane, HDZ-ova zastupnika Berislava Rončevića.

Bude li osuđen prijeti mu kazna dvije do deset godina zatvora. Nakon što Sabor sutra potvrdi odluku MIP-a nema prepreke da DORH podigne optužnicu protiv bivšeg ministra zbog zlouporabe položaja i ovlasti pri odluci o kupnji 39 vojnih kamiona. Nakon saborskog glasovanja, kad DORH dobije odluku Sabora da mu je skinut imunitet, podiže optužnicu.

Da bi počelo suđenje o tome se treba očitovati optužno vijeće Županijskog suda. Uime SDP-a Arsen Bauk je ustvrdio da je zanimljivo da je samo dan prije nego što će Sabor raspravljati o radu Državnog odvjetništva u prošloj godini, povjerenstvo dobilo ovaj zahtjev. To je jedan od razloga zbog kojeg će SDP glasovati protiv izvješća.
“Nemam komentara i ne želim ništa komentirati”, bilo je sve što nam je rekao Berislav Rončević.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas