Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MIP Saboru jednoglasno predložio ukidanje imuniteta Rončeviću

berislav rončević
Saša Zinaja
15.10.2009.
u 14:10

Bude li osuđen prijeti mu kazna dvije do deset godina zatvora. Nakon saborskog glasovanja, kad DORH dobije odluku Sabora da mu je skinut imunitet, podiže optužnicu.

Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je u samo desetak minuta rasprave dalo odobrenje za skidanje imuniteta radi kaznenog postupka protiv bivšeg ministra obrane, HDZ-ova zastupnika Berislava Rončevića.

Bude li osuđen prijeti mu kazna dvije do deset godina zatvora. Nakon što Sabor sutra potvrdi odluku MIP-a nema prepreke da DORH podigne optužnicu protiv bivšeg ministra zbog zlouporabe položaja i ovlasti pri odluci o kupnji 39 vojnih kamiona. Nakon saborskog glasovanja, kad DORH dobije odluku Sabora da mu je skinut imunitet, podiže optužnicu.

Da bi počelo suđenje o tome se treba očitovati optužno vijeće Županijskog suda. Uime SDP-a Arsen Bauk je ustvrdio da je zanimljivo da je samo dan prije nego što će Sabor raspravljati o radu Državnog odvjetništva u prošloj godini, povjerenstvo dobilo ovaj zahtjev. To je jedan od razloga zbog kojeg će SDP glasovati protiv izvješća.
“Nemam komentara i ne želim ništa komentirati”, bilo je sve što nam je rekao Berislav Rončević.

Ključne riječi

Komentara 137

IB
Ivana Brkić Ćubela
18:12 14.10.2009.

Mesica u Doktora Kriminalistike unaprediti....!!! Da vidimo kako ce Kosor sad da se izvuce i ko je nakraju zaista bolestan....

FF
ffrizerko.
18:17 14.10.2009.

Tko će otplaćivati kredit?!

BT
bili-tartuf
17:54 14.10.2009.

montirani proces.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije