Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se odluka

MIP podržao zahtjev SDP-ova Rajka Ostojića da mu se odobri povratak u Sabor

Zagreb: 4 zastupnika glasalo preko video linka o amandmanima na zakon o obnovi grada
Patrik Macek/PIXSELL
18.05.2021.
u 10:47

Ostojić je 6. listopada stavio mandat u mirovanje do završetka lokalnih izbora, a u kratkom pismu stranačkom vodstvu tada je napisao da Peđa Grbin nije bio kandidat kojeg je priželjkivao na čelu SDP-a kao što ni on nije bio njegov za potpredsjednika Sabora

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) podržalo je zahtjev SDP-ova Rajka Ostojića da mu se odobri povratak u Hrvatski sabor iz kojega odlazi njegova zamjena Domagoj Prica, potvrdio je u utorak predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

Ostojić je izvijestio predsjednika Sabora da povlači mandat iz mirovanja, rekao je Jankovics Hini i objasnio da je time iskoristio svoje zastupničko pravo da jednom 'zamrzne' i 'odmrzne' mandat. Više ga ne može 'zamrzavati', rekao je predsjednik MIP-a koji je o Ostojićevu zahtjevu odlučivao na elektroničkoj sjednici. Kad će Sabor odlučivati o stavu MIP-a, Jankovics nije htio nagađati.

Ostojić je 6. listopada stavio mandat u mirovanje do završetka lokalnih izbora, a u kratkom pismu stranačkom vodstvu tada je napisao da Peđa Grbin nije bio kandidat kojeg je priželjkivao na čelu SDP-a kao što ni on nije bio njegov za potpredsjednika Sabora. Dodao je i da je tim činom želio otvoriti mogućnost dolaska u Sabora nekog od kolegica/kolega koji će za osam mjeseci ići na lokalne izbore.

Stavljanjem mandata u mirovanje Ostojić je automatski prestao biti i potpredsjednik Sabora, a na njegovo mjesto izabrana je Sabina Glasovac.

Ključne riječi

Komentara 1

ZB
Zoki-Bijela
11:19 18.05.2021.

Ostoja, ostavi se politike i sporta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije