Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izuzetan doprinos

Miodragu Demi uručeno priznanje "Veliko zlatno srce"

Zagreb: Komemoracija povodom smrti gradonačelnika Bandića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
14.05.2021.
u 23:58

Priznanje “Veliko zlatno srce“ dodjeljuje se za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Umirovljenom brigadiru Miodragu Demi u petak je na prigodnoj svečanosti na Zagrebačkom velesajmu uručeno priznanje “Veliko zlatno srce“ - za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske te očuvanje i širenje istine o Domovinskom ratu. 

Riječ je o priznanju koje devetu godinu za redom dodjeljuje Udruga branitelja Domovinskog rata (UBDR) Zagrebački velesajam u suradnji s drugim braniteljskim udrugama.

Priznanje “Veliko zlatno srce“ dodjeljuje se za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

“Priznanje ide u ruke nadasve velikom čovjeku, hrvatskom branitelju s izuzetnim ratnim putem. Čovjeku koji danas obnaša dužnost voditelja ureda za branitelje Grada Zagreba časno i pošteno u interesu braniteljske populacije koja mu je uvijek na prvom mjestu i iznad svega“, istaknuo je predsjednik UBDR Zagrebački velesajam Željko Baća, a posebno je naglasio ulogu Demine supruge Marije u životu tog istinskog heroja Domovinskog rata.

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, uz poziv da nastavimo zajedno raditi na tome ustrajno kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo“, poručio je Demo te zahvalio na priznanju. 

Prigodnoj svečanosti nazočili su, među ostalima i izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića brigadni general Ivan Zelić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Špiro Janović, supruga Miodraga Deme - Marija Demo, general Marinko Krešić (Hrvatski generalski zbor), obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, priopćeno je iz Udruge UBDR Zagrebački velesajam.

 

Komentara 2

VI
vidum
09:14 15.05.2021.

U ovom trenutku ponosan sam na Miodraga, ali i na mog pokojnog oca. Kakve veze ima moj pokojni otac sa Miodragom, pitat ćete. Da nije bilo njega, možda ne bi bilo ni Miodraga.Za razliku od nas dvojice, moj otac ii Miodragov djed, bili su na suprotnim stranama u onom ratu. Unatoč tomu, moj otac je riskirajući vlastiti, spasio život Miodragovom djedu. Zbog toga jedan od Miodragovih stričeva nosi ime mog pokojnog oca.

ZV
zvorano01
10:22 15.05.2021.

Širenju istine o domovinskom ratu??? Pa ni partizani nisu bili toliko maštoviti u dodjeli ordenja.. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije