Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miodragu Demi uručeno priznanje "Veliko zlatno srce"

Priznanje “Veliko zlatno srce“ dodjeljuje se za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.
14. svibnja 2021. u 23:58 2 komentara 780 prikaza
Zagreb: Komemoracija povodom smrti gradonačelnika Bandića
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Umirovljenom brigadiru Miodragu Demi u petak je na prigodnoj svečanosti na Zagrebačkom velesajmu uručeno priznanje “Veliko zlatno srce“ - za izniman doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske te očuvanje i širenje istine o Domovinskom ratu. 

Riječ je o priznanju koje devetu godinu za redom dodjeljuje Udruga branitelja Domovinskog rata (UBDR) Zagrebački velesajam u suradnji s drugim braniteljskim udrugama.

ispit ODLIČAN USPJEH Hrvatski učenici osvojili zlato i srebro na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi

Priznanje “Veliko zlatno srce“ dodjeljuje se za izuzetne zasluge u promicanju istine o Domovinskom ratu i promicanju vrijednosti slobodne, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

“Priznanje ide u ruke nadasve velikom čovjeku, hrvatskom branitelju s izuzetnim ratnim putem. Čovjeku koji danas obnaša dužnost voditelja ureda za branitelje Grada Zagreba časno i pošteno u interesu braniteljske populacije koja mu je uvijek na prvom mjestu i iznad svega“, istaknuo je predsjednik UBDR Zagrebački velesajam Željko Baća, a posebno je naglasio ulogu Demine supruge Marije u životu tog istinskog heroja Domovinskog rata.

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, uz poziv da nastavimo zajedno raditi na tome ustrajno kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo“, poručio je Demo te zahvalio na priznanju. 

Prigodnoj svečanosti nazočili su, među ostalima i izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića brigadni general Ivan Zelić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Špiro Janović, supruga Miodraga Deme - Marija Demo, general Marinko Krešić (Hrvatski generalski zbor), obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, priopćeno je iz Udruge UBDR Zagrebački velesajam.

 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • vidum:

    U ovom trenutku ponosan sam na Miodraga, ali i na mog pokojnog oca. Kakve veze ima moj pokojni otac sa Miodragom, pitat ćete. Da nije bilo njega, možda ne bi bilo ni Miodraga.Za razliku od nas dvojice, moj otac i ... prikaži još!i Miodragov djed, bili su na suprotnim stranama u onom ratu. Unatoč tomu, moj otac je riskirajući vlastiti, spasio život Miodragovom djedu. Zbog toga jedan od Miodragovih stričeva nosi ime mog pokojnog oca.

  • zvorano01:

    Širenju istine o domovinskom ratu??? Pa ni partizani nisu bili toliko maštoviti u dodjeli ordenja.. ..