Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ministru Paviću smiješno je to što će mirovinski fondovi propasti

Više od 70% portfelja mirovinskih fondova su špekulativna ulaganja. Drugim riječima, danas su uspješni, a sutra više neće biti, kao i Agrokor

Komentari 35

SI
siskic
08:54 13.11.2017.

njemu je važno da namiri sebe i svoje.

VL
BS
@bserver
08:20 13.11.2017.

Važno je da bude novca za međunarodne kazne kod izgubljenih arbitraža i sudskih sporova enormnih vrijednosti i traljavih (svjesno?) priprema, važno je da bude novaca za saniranje ogromnih financijskih gubitaka koncerna u vlasništvu uskog kruga pojedinaca iz gospodarskog i političkog miljea koji desetljećima izrabljuju i djeluju na totalno izokrenutim postulatima normalnog gospodarskog postupanja - bez intervencija ili sankcija! Važno je da bude za povišice plaća saborskih zastupnika, članova Vlade, Predsjednika(ce), sudaca Ustavnog suda...da bude za nove aute sa grijanim kožnatim sjedalima i ne slabijim od 350 ks - po mogućnosti blindiranim, da štite putnike od naroda, važno je da bude novca za četnike, babe, otvorena društva i sve antidržavne elemente koji planski i sustavno razaraju RH! ..Ako je to podmireno, sve je u najboljem redu. Ima još starih bakica kojima će se oduzimati i rasprodati stanovi ili kuće kad ih se uhvati da nisu platile kartu u tramvaju ili autobusu! Imamo socijalnu i pravnu državu! I mudro, socijalno osviješteno rukovodstvo!

VL
Avatar tkozna
tkozna
08:55 13.11.2017.

Đuuuuurroooooooo javiiiiii seeeeee! Reeeeciiiii im daaaa suuuuu uuuuuu lažiiiii kratkeeee nooogeeee, samo HDZ znaaaaa!

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
08:20 13.11.2017.

Ne kaže se džabe "Buddali je more do koljena". Naravno da mu je to smiješno jer on nema pojma o tome.

VL
Avatar JustinCase69
JustinCase69
09:49 13.11.2017.

Fali mu samo jabuka u ustima...svi koji se dočepaju fotelje samo se tove..pred kraj mandata jedva stanu u TV kadar..ovaj je prerano počeo doručkovati odojka..

VL
ZV
Zvjerko
08:11 13.11.2017.

A zašto se ministri ne bi smijali? Pa nitko od njih neće živjeti od mirovine. Jako dobro oni znaju da su na vlasti mandat ili dva i to vrijeme jako dobro koriste da se osiguraju da im mirovine nisu bitne. Ljudi, bježite van iz ove države čim prije. Za nas starije je kasno, ali mladi još imaju šanse.

VL
NA
narod1
09:32 13.11.2017.

Fondovi će propasti zato jer ulaganjima vode krajnje nesposobni fond manageri i traderi, uvjerio sam se. Ljuidi ne znaju ni osnove. I dok vani ima dionica koje u 7 godina narastu i 1500% kao Amazon, oni su luzeri koji odabiruu uglavnom luzerske dionice. I gube, ali plaća ide jer nije ovisna o njuhovom učinku. Narode, i dalje im veselo dajte novac da vam ga izgube.

VL
Avatar dras32
dras32
07:45 13.11.2017.

Na ovaj clanak nema ni jednog komentara. To sto im se kad ostare nece imati otkud isplatiti mirovine, Hrvatima nije vazno, ali daj ustaša i partizana, srba, komunista i udbe, biti ce ih bar 300. I onda jos nekome nije jasno zasto nam mladi odlaze, ne ni zbig malih placa vec sto nam je drustvo potpuno trulo. E moj narode.

VL
ST
stefj
09:02 13.11.2017.

Eh da, kao prvo, od 20% koliko se odvaja za mirovine, samo 5% ide u mirovinske fondove, a 15% ide za povlaštene i postojeće penzionere. Da svih 20$ ide u 2. stup, mogli bismo očekivati jako visoke mirovine... Druga stvar je da su fondovi ograničeni u ulaganjima, tako da niti nisu imali veliki izbor. Npr. da su uložili u bitcoin, razapeli bi ih.... Državne obveznice su relativno sigurno ulaganje, jer država neće propasti. I kada država bankrotira, njezini dugovi se zamrzavaju, a naplata kreće opet kada se situacija popravi. Nije to poduzeće da nestane... Tako da je naš najveći problem skupa država i ogroman broj postojećih penzionera, a ne 2. stup. Za 2. stup je problem iseljavanje, za koje je opet kriva država... Bez reformi smo u gadnoj banani, a državne i javne službe to ne dopuštaju. Brz reformi sve veći dio države je uranilovka, što je siguran put u katastrofu...

VL
Avatar tkozna
tkozna
08:53 13.11.2017.

Sramite se novinari VL. Kako možete tako nešto pisati. Svatko normalan i domoljubno nabrijan zna da će ova vlada biti vječna dok je HNS-a i, Pupovca i Sauga!

VL
Avatar Hrvatkatolikdomoljub
Hrvatkatolikdomoljub
09:50 13.11.2017.

Vidi se po njemu da ima iq kao broj cipela koje nosi!!!!

VL
OK
okvarbudovič
10:10 13.11.2017.

fuckaj mirovinu,vazno je da ce biti fudbala.

VL
MR
MrkiMedo
09:22 13.11.2017.

Hm, nisam gledao Otvoreno, a u clanku ne pise cemu se to ministar smijao. Pise samo da se smijao. Zar je zabranjeno smijanje? Ili bi smijanje trebalo biti zabranjeno radi same cinjenice da su mirovinski fondovi drugog stupa "spekulativni", sto je opcepoznata cinjenica? Inace ga ne bi niti trebali, ako bi imali samo prvi stup na principu stednje.Moze biti da bi ti hrvatski fondovi mozda mogli bolje ulagati, ali ako ne vjeruju u hrvatske obveznice, onda bi bolje bilo da novac damo svabi ili nekome tko zna bolje. Tko zna "oplemeniti" novac. A mozda cak da damo i drzavu kojoj ne vjerujemo. Ali onda dolazimo do pitanja svih pitanja: kako to da se uvijek busamo u prsa da smo u svemu najbolji, a ne znamo ispravno ulagati novac, ne znamo voditi drzavu, ne znamo nista proizvoditi....I zelimo zabraniti smijanje onim malobrojnim koji se jos smiju? I nisu otisli van, jer su se bas zatekli u vlasti?

VL
VL
vladimir964
09:51 13.11.2017.

U biti se slažem autorom, što se tiče samih činjenica. No valja dodati da i on objavljuje krive podatke. Naime mirovinski fondovi (u drugim državama) u rizična ulaganja stavljaju DO 30% raspoloživih sredstava, a ostalo u tkzv. sigurne, pa se nakoncu to nekako izbalansira. Autora također pada u običnu zamku pametnih kritičara: ne nudi alternativu, a u čega onda investirati, kako bi se mirovine osigurale? Pravo rješenje bi bilo sniziti državna mirovinska davanja, i omogućiti ljudima preko osiguravateljskih društava (neobvezno) mirovinsko osiguranje, pa onda bi svatko uvijek znao, na čemu je, koliko sam platio, tolika će mi biti mirovina. A mirovinska društva, vjerujte mi donose godišnje mnogo više dobiti, pošto su i sama zainteresirana za što veću zaradu. Valja se probuditi iz komunizma...

VL
MA
Malenkost
07:47 13.11.2017.

I Facit? nastradali penzioneri? Zasto je tako? HR je puna Mita, Korupcije, mozete kupovati Diplome, Titule,ispite, Invalidine i penzije, radna ucinkovitost niti 20%, u usporedbi Zapad, piti Kafice i brbljati s Mobilinim, dolaziti na posao kao Milanovic "Premijer" negdje oko 10-11:00. Analiza je Indikator tromosti i trulosti te Tudmanove Tvorevine. Ta Tvorevina juri bez kocnica u zid. HR je Balkan. Iseljavanje ce dovrsiti pocetak Agonije HR. Pogledajte Sabor!? Kakvi likovi?

VL
DU
Deleted user
07:42 13.11.2017.

Sto je plenkijevim minitrima on smrtno ozbilhan a pavic i dalicka se smiju ko budale na dracu na cemu su on

VL
Avatar Rafael B
Rafael B
10:20 13.11.2017.

Osim političara kokošara problem su i fond menadžeri koji su čisti skretničari!

VL
DU
Deleted user
08:31 13.11.2017.

Ak to veli ova zbunjola od novinarcica kaj mu je dva i dva= dvajsdva onda je to sigurno tak. Svaka budala ima svoje veselje, ova nasla da trkelja u VL, pise nebuloze i vredja ljude koji za njegov plitki um su nedokuciva enigma

VL
SV
svojaja
08:52 13.11.2017.

Sto ste pustili ratne zlocince da vam upravljaju zemljom, sto ne vidite da su vas osakatili za iducih deset generacija. Svi bi okupirali svacije zemlje kada bi smjeli od naroda, vi niste narod zato vas mafija maltretira i ruga se s vama. Sta je tako tesko skupiti studente, djecu, mlade ljude i intelektulce, izici pred Parlamenat i skinuti tu mafijetinu jednom za sva vremena? Pa nisu nikome uredjene zemlje pale s neba, nego su ih ljudi sami uredili. Vas ne zanima pravna i uredna drzava i nista ne radite da je stvorite sebi i svojoj djeci, nego mislite da ce netko drugi umjesto vas to uraditi? Aha, oce kako da nece, nije nikome, pa nece ni vama.

VL
Avatar krile11
krile11
08:12 13.11.2017.

Ma nije to tako...bdp raste ,nezaposlenost je u padu ,svi makroekonomski pokazatelji u plusu..nemojmo siriti defetizam i depresiju

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.