Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazana sjednica

Ministrima poruka iz Ureda premijera: Vlada danas neće zasjedati

08.06.2016., Zagreb - Sjednica Vlade RH sa velikim brojem tocaka dnevnog reda odrzana je u sjeni krize vlasti i zahtjeva za opozivom premijera i potpredsjednika. Tomislav Karamarko, Tihomir Oreskovic, Bozo Petrov. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2016.
u 22:51

Izvori bliski premijeru Oreškoviću tvrde da je sjednica Vlade ionako bila planirana za četvrtak ili petak, a ne za srijedu

Sjednica Vlade koja se trebala održati sutra (srijeda) otkazana je danas rano poslijepodne, nekoliko sati nakon što je u Banskim dvorima održan uži kabinet Vlade.

Dva neovisna izvora iz Vlade za Večernji list potvrdila su da je sjednica otkazana, da o razlozima otkazivanja nisu obaviješteni, nego im je iz Ureda predsjednika Vlade stigla samo kratka poruka kako u srijedu Vlada neće zasjedati.

Obračun – u Saboru

Ministrima je obavijest stigla nakon što se održao uži kabinet Vlade u krnjem sastavu jer prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko opet nije došao na uži kabinet.

Premijer Tihomir Orešković održao je sastanak na kojem su uz potpredsjednika Vlade Božu Petrova nazočili i Mostovi i HDZ-ovi ministri.

Izvori bliski premijeru Oreškoviću tvrde da je sjednica Vlade ionako bila planirana za četvrtak ili petak, a ne za srijedu. No, jedan od ministara rekao nam je da su s današnjeg  sastanka izašli uvjereni da će se sjednica Vlade održati sutra i da su ministri s premijerom Oreškovićem prošli sve točke dnevnog reda. Kako god bilo, ostaje pitanje hoće li se sjednica Vlade ovaj tjedan uopće održati.

Zanimljivo, na današnjem  sastanku u Vladi, prema našim informacijama, nije se raspravljalo o HDZ-ovu prijedlogu za opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Iz svega se može zaključiti kako je izgledno da je premijer Orešković odlučio da se o HDZ-ovu prijedlogu on, pa onda i Vlada u cjelini, saborskim zastupnicima neće očitovati pismeno, nego tek u sabornici u četvrtak. Naime, nakon što prođe propisani rok od osam dana u kojem se Vlada treba očitovati na prijedlog o opozivu, saborski zastupnici mogu raspravljati, a nakon toga i glasati o Oreškovićevu opozivu unatoč tome što im se Vlada, odnosno premijer nisu pismeno očitovali.

Izvori bliski premijeru Oreškoviću tvrde da su u ponedjeljak i utorak u HDZ-u tražili način kako da Oreškoviću onemoguće da se izravno obrati saborskim zastupnicima. S druge strane premijer Orešković odlučio je stati pred saborske zastupnike i braniti se od HDZ-ovih optužbi na svoj račun. Prema našim informacijama, premijer će u Saboru otvoreno govoriti i o svim problemima s kojima se susretao u svom radu otkako je postao predsjednik Vlade.

Apsurdna situacija

U Banskim dvorima danas se dogodila još jedna čudna, zapravo apsurdna situacija jer je HDZ-ov kandidat za novog mandatara za sastav neke nove Vlade u svojstvu ministra financija s premijerom Tihomirom Oreškovićem razgovarao s predstavnicima utjecajnih rejting agencija.

>>Ministrica Juretić o tome hoće li ostati u Vladi: Ne znam, nisam vidoviti Milan

Komentara 13

TH
than
00:28 15.06.2016.

Koja propast od drzave i nesposobnih politicara koji su nas doveli tu gdje jesmo nakon 20 godina. Necu reci 25, jer prvih 5 godina samostalnosti je ova drzava i licila na nesto, mada je bio rat. Ovo danas lici na cirkus...

Avatar stonoga
stonoga
00:16 15.06.2016.

Naredila SOA:-)

Avatar Cokolinda
Cokolinda
03:51 15.06.2016.

Gotovo je domoljubi! Ode karamadjarko, sam sebe lustriro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije