Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločini u sukobima

Ministrica Pusić s Angelinom Jolie u borbi protiv seksualnog nasilja

Vesna Pusić
DPA/PIXSELL
10.06.2014.
u 15:37

Vesna Pusić sudjelovat će na Globalnom summitu o sprječavanju seksualnog nasilja u Londonu

Ministrica Vesna Pusić sudjelovat će na četverodnevnom Globalnom summitu o sprječavanju seksualnog nasilja u sukobima koje će se od četvrtka održati u Londonu.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova prisustvovat će plenarnom zasjedanju i ujedno će predsjedati i ministarskim radnim sastankom na temu ''Skrivene žrtve seksualnog nasilja“ („Hidden victims of sexual violence“), priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Globalnu inicijativu 2012. godine pokrenuo je britanski ministar vanjskih poslova William Hague koji će zajedno s posebnom izaslanicom Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Angelinom Jolie biti domaćin summita koji će okupiti 1200 sudionika iz 115 država. Među njima će se naći i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, državni tajnik SAD-a John Kerry, administrator UNDP-a Helen Clark i 48 ministara vanjskih poslova i više od 100 predstavnika nevladinih organizacija.

>>Angelina Jolie rasplakala se u Srebrenici

Komentara 14

KR
kristov
15:53 10.06.2014.

I jesu jednake! Jadne žrtve, sad će im biti lakše kad vide kako ove dvije suze rone nad njihovim sudbinama. Naš BDP ponovno u minusu, a ona putuje li putuje na višednevne boravke po bijelome svijetu. Jadna država s ovakvom ministricom

GO
goga12
16:21 10.06.2014.

Šta nije povela gospođu Slišković u London.Šta Pusi zna o silovanjima.Zločincima ne dat glasat u nedilju u Vukovaru.

UN
unbekant
16:32 10.06.2014.

A Jolije koje je ona drzave ministrica,nikad cuo za takvu ministricu????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije