Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugo poluvrijeme reforme
Povratak na članak

Ministrica Divjak najavila uvođenje cjelodnevne nastave: 'Hrvatska je u EU na dnu po broju obaveznih sati'

Za ovaj sedmogodišnji projekt ministrica najavljuje povlačenje do 285 milijuna eura iz EU fondova

Komentari 4

LA
larala
21:27 24.06.2020.

Od Hrvatskih političara, po običaju ništa pametno ni normalno.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
17:25 24.06.2020.

Za ovaj sustav cjelodnevnog boravka, dovoljno bi nam bilo oko tisuću škola (u prosjeku po školi oko 450 učenika), koje bi trebale imati sve uvjete. Od kuhinje, kantine, kabineta, sekcija, sportske dvorane, nadzora i pomoći pri domaćoj zadaći... Sada imamo preko dvije tisuće škola. Neke, kao recimo u Tijarici, imaju deset učenika i preko dvadeset zaposlenih. To je suludo i to nijedna normalna zemlja ne može platiti. Osim toga, kako se tu može bilo što organizirati, s tako malim brojem učenika? Znači, ne treba nam više nastavnog i vannastavnog personala nego puno manje, nego što sada imamo.

VL
ST
stefj
17:40 24.06.2020.

Mislim da treba promijeniti pristup i razmišljanje većine učitelja, a ne stalno pokušavati formom nešto dobiti... Evo pogledajte maturu ove godine; djeca su imala štrajk koji je napravio ogromnu štetu, onda je došla još korona i potres u Zagrebu. I onda je matura iz matematike jedna od najtežih do sada... Čemu to izživljavanje? Em je godina radi štrajka skoro neregularna, em veći dio učitelja u koroni jedva da je predavao matematiku, a otežano ili nemoguće je bilo uzimati instrukcije dobar dio vremena... Opet se sve lomi na djeci. Najveći apsurd je taj da će ta ista djeca godinama raditi da bi otplatila otkupninu tim istim učiteljima kada su sindikati ucjenili. Reklo bi se da sama sebe otkupljuju. Osim, naravno, onih koji odu van... U tom sektoru školstva i znanosti ima jako puno loših stvar, treba sve to probrati i maknuti te kukolje u žitu. Mada se ponekad čini da je taj sustav samo kukolj s par zrna žita...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.