Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrica Murganić: Resori moraju poboljšati suradnju

Ministrica je rekla da svi moraju priznati svoje propuste kako bi se moglo raspravljati o propustima drugih te da svi moraju sudjelovati u osnaživanju sustava.
04. ožujka 2019. u 19:04 8 komentara 274 prikaza
Nada Murganić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić ustvrdila je u ponedjeljak kako je u sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja te kazala kako će se o smjeni ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul odlučiti nakon što Upravno vijeće prouči nalaz slučaja.

Josip Rođak priveden na sud UŽAS NA PAGU Zašto je centar odustao od djece? 'Trebali su ih oduzeti, no povukli su zahtjev'

"Vidjelo se iz nalaza, što mi je drago, da je drugi dio stručnog nadzora bio sveobuhvatan. On je kroz analizu rada zaposlenih u Centru za socijalnu skrb pokazao problem neadekvatne međuresorne suradnje, a o tome bi djelatnici trebali i progovoriti", poručila je.

Murganić: Ravnateljica Burčul ima se pravo očitovati

Kazala je da svi moraju priznati svoje propuste kako bi se moglo raspravljati o propustima drugih. Murganić dodaje da svi - i socijalni radnici i ministarstvo - moraju ići u smjeru osnaživanja sustava.

Na pitanje tko će sada brinuti o djeci, Murganić je odgovorila da su oni odgovorni za djecu, ali i da bi ih trebalo zaštiti te s njih skinuti fokus javnosti, samo prateći njihov oporavak i ozdravljenje.

Vesna Barčul Strava na Pagu Rasprava o smjeni ravnateljice. Sindikat: Smjena neće riješiti probleme

Komentirala je i to što danas nije smijenjena ravnateljica Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul rekavši da ju to nije iznenadilo jer je procedura takva.

"Upravno vijeće je dobilo taj nalaz koji moraju proučiti, a svakako ga treba dobiti i ravnateljica koja se ima pravo očitovati. Nama je stalo da se provede zakonska procedura, ali i korektan odnos", rekla je.

Murganić je kazala da joj je drago što su je podržali predsjednica i premijer Hrvatske kada ju je javnost pozvala da podnese ostavku.

Monstrum s Paga STRAVIČAN ZLOČIN NA PAGU Djeca kao tvornica novca: Planirao i peto dijete da dobije 50.000 kuna

"Takav je moj resor, kojemu sam na čelu, često to propituju politički akteri, ali ja nisam previše opterećena zbog toga. Na ovo sam mjesto došla na poziv Vlade i uz podršku saborske većine i istim ću putem, ako će doći do toga, i otići", rekla je.

Murganić: Kad je u sustavu teško, najlakše bi bilo otići

Dodala je kako bi sada najlakše bilo otići, kada je u sustavu jako teško, no i da se upornim radom može napraviti mnogo više.

"Dobro je  što smo progovorili i o tome da sami ne možemo zbrinjavati ovako tešku i složenu problematiku, a mišljenja sam da moramo analizirati naše propuste jer bez toga nećemo moći napredovati", zaključila je ministrica Murganić.

KBC Zagreb Najteže ozlijeđena Djevojčica (7) idući tjedan mogla bi biti prebačena na bolnički odjel

Ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesna Burčul u ponedjeljak je ustvrdila da se tragičan događaj na Pagu nije moglo prevenirati, a u priopćenju je upozorila i na društveno licemjerje vezano uz socijalnu skrb o djeci čije su potrebe pokrivene samo formalno, dok je cijela mreža servisa podrške djetetu i roditelju slaba i neučinkovita.

Ministrica Nada Murganić u Zadru  

Poznati Hrvati slobodni zidari
SLOBODNI ZIDARI
Počeci masonerije u Hrvatskoj: Tko su bili poznati Hrvati masoni
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • tegovdizac:

    Murganicka uopce nije bila ministrica kada su se dogadjala sranja s ovom obitelji i propusti zadarskog CSS-a, pa nije otac poludio od jucer!

  • Bojance:

    Gnjusno je skupljanje politickih poena na zrtvi te djece i tragediji kao sto pokusava oporba...

  • Morany:

    Podrška Murganićki pred povampirenim zahtjevima oporbe.