Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO U NJEMAČKU

Ministrica Murganić i ministar Bošnjaković prokomentirali slučaj Daruvarca

Bošnjaković i Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.05.2019.
u 16:07

Ministar Dražen Bošnjaković rekao je kako je Zakon o kaznenom postupku u proceduri te se trenutno iznalazi rješenje kako se takve situacije ne bi ponovile

Na potpisivanju Ugovora o uporabi nekretnina u Ivanić-Gradu kojim je država Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad dodijelila na korištenje vrijednu nekretninu u svom vlasništvu prisutni su bili osim ministra Gorana Marića i ministrica Nada Murganić i ministar Dražen Bošnjaković.

Oni su prokomentirali aktualni slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je napustio Hrvatsku jer ga nijedan zakon ne sprječava u tome. 

 

Bošnjaković je istaknuo kako je Zakon o kaznenom postupku u proceduri te da se trenutno iznalazi rješenje kako se takve situacije više ne bi ponavljale.

- Ponudit ćemo određeno rješenje koje će ići u smjeru da se ne dogodi da prije pravomoćnosti prednosti netko može napustiti područje Republike Hrvatske - rekao je ministar pravosuđa, najavivši da je radna skupina u završnoj fazi te da će zakon uskoro ići na javno savjetovanje.

Ministrica Nada Murganić naglasila je da je Vlada donošenjem niz akata i provođenjem niza aktivnosti poslala poruku da će se pravni okvir promijeniti i da će se pristupiti boljoj zaštiti žrtve, ali i pravednijoj osudi nasilnika.

- Slali smo jasne poruke da ne postoji nikakvo opravdanje za bilo koji oblik nasilja. Otvoreni smo za sve prijedloge i kritike i vrlo smo bili samokritični. Imamo kao društvo problem i na tome trebamo raditi. Udruge i predstavnici građanskih inicijativa ušli su u naša radna tijela, a svaki resor je dao svoj doprinos - kazala je Murganić, dodavši da su napori usmjereni prema prevenciji i osvještavanju, pogotovo među mladima, da se problemi ne rješavaju nasiljem.

Gordan Maras o rezultatima EU izbora

Komentara 1

VO
vorda400
16:47 29.05.2019.

Ukratko ležernim riječnikom su objasnili da ih boli ona stvar za nekog krkana "daruvarca" kad im je lik ko mamić ležerno prešao granicu u BiH onda koga briga za kakvog lika koji je premlatio curu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije