Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrica Murganić i ministar Bošnjaković prokomentirali slučaj Daruvarca

Ministar Dražen Bošnjaković rekao je kako je Zakon o kaznenom postupku u proceduri te se trenutno iznalazi rješenje kako se takve situacije ne bi ponovile
29. svibnja 2019. u 16:07 1 komentara 594 prikaza
Bošnjaković i Murganić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na potpisivanju Ugovora o uporabi nekretnina u Ivanić-Gradu kojim je država Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad dodijelila na korištenje vrijednu nekretninu u svom vlasništvu prisutni su bili osim ministra Gorana Marića i ministrica Nada Murganić i ministar Dražen Bošnjaković.

Darko Kovačević Daruvarac Odluka je donesena Javio se Daruvarac: Nisam bježao, mogu ići u Njemačku i bilo gdje odlučim

Oni su prokomentirali aktualni slučaj Darka Kovačevića Daruvarca koji je napustio Hrvatsku jer ga nijedan zakon ne sprječava u tome. 

 

Bošnjaković je istaknuo kako je Zakon o kaznenom postupku u proceduri te da se trenutno iznalazi rješenje kako se takve situacije više ne bi ponavljale.

- Ponudit ćemo određeno rješenje koje će ići u smjeru da se ne dogodi da prije pravomoćnosti prednosti netko može napustiti područje Republike Hrvatske - rekao je ministar pravosuđa, najavivši da je radna skupina u završnoj fazi te da će zakon uskoro ići na javno savjetovanje.

Darko Kovačević Daruvarac Darko Kovačević Daruvarac odletio u Stuttgart?

Ministrica Nada Murganić naglasila je da je Vlada donošenjem niz akata i provođenjem niza aktivnosti poslala poruku da će se pravni okvir promijeniti i da će se pristupiti boljoj zaštiti žrtve, ali i pravednijoj osudi nasilnika.

- Slali smo jasne poruke da ne postoji nikakvo opravdanje za bilo koji oblik nasilja. Otvoreni smo za sve prijedloge i kritike i vrlo smo bili samokritični. Imamo kao društvo problem i na tome trebamo raditi. Udruge i predstavnici građanskih inicijativa ušli su u naša radna tijela, a svaki resor je dao svoj doprinos - kazala je Murganić, dodavši da su napori usmjereni prema prevenciji i osvještavanju, pogotovo među mladima, da se problemi ne rješavaju nasiljem.

Gordan Maras o rezultatima EU izbora

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
  • vorda400:

    Ukratko ležernim riječnikom su objasnili da ih boli ona stvar za nekog krkana "daruvarca" kad im je lik ko mamić ležerno prešao granicu u BiH onda koga briga za kakvog lika koji je premlatio curu