Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentar ivanke tome

Ministrica Holy doista nije imala drugog izbora, nego dati ostavku

Mirela Holy (1)
Matija Topolovec/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
07.06.2012.
u 18:00

Holy ima problem sa socijalnom inteligencijom. Ne razlikuje prihvatljivo od neprihvatljivog, a to dovodi u pitanje njenu političku kompetentnost

Mireli Holy doista nije imala druge, nego dati ostavku. Možda je zbilja ljudski reagirala na brigu i strahove izvjesne gospođe Heidi za njeno radno mjesto, ali je mail koji je poslala predsjedniku uprave HŽ-a Reneu Valčiću naprosto neprihvatljiv. Holy je prije svega ministrica u Vladi, osoba koja obnaša javnu vlast i disponira s političkom moći. Nebitno je stoga s koje se mail adrese raspitivala o zaposlenju i karijeri gđe Heidi. Samim činom intervencije ušla je u zonu neprihvatljivog političkog ponašanja.

>> Holy podnijela ostavku 'zbog nanošenja političke štete Vladi'

>> Milanović prihvatio ostavku, Čačić: Angažirana i krajnje kompetentna

>> Holy šefu HŽ-a pisala da sačuva radno mjesto žene njezinog kolege

Pismo šefu HŽ-a u kojem opisuje kako joj se požalio stranački kolega Goran Mazija, da je njegova supruga Heidi zabrinuta za radno mjesto, a onda pita što će s njom biti, spada u obrazac ponašanja koji se definira kao zloporaba vlasti. To je jednostavno tako! Može Holy pričati o motivima i objašnjavati da je mail napisala još prije tri mjeseca koliko god hoće, ali to ništa ne mijenja na stvari.

Činjenica da je procurio i odgovor šefa HŽ-a Valčića iz kojeg se vidi da ju je glatko “otpucao”, Holy ne ide nimalo naruku. Baš suprotno! Samo je ispala naivna i smiješna! Ministrica koja je pokazala da zna što joj je posao, da ima pojma o tome što bi trebalo poduzeti u vezi s okolišem, koja se, budući da joj se prijeti smrću, vjerojatno ne libi nekome stati na žulj, na drugoj strani slaže nevjerojatnu nisku bisera.

Količina gafova koje je Holy uspjela skupiti u šest mjeseci toliko je narasla da je ozbiljno dovela u pitanje njenu vjerodostojnost i kompetentnost za dužnost ministrice. Još se nije ni stišala neugodna epizoda sa Sanjom Kalamburom – ženom koju je Vlada na Holyn prijedlog imenovala šeficom Fonda za zaštitu okoliša, a onda je za dva tjedna morala razriješiti zato što se protiv nje vodi kazneni postupak. Ministrica se pravdala da nije znala da se Kalamburi sudi jer je priložila potvrdu o nekažnjavanju te papir s pečatom suda da se protiv nje ne vodi nikakav postupak. Malo blesavo zvuči, no nije nemoguće da je Holy nasjela. Ipak, Kalamburu je zastupala toliko žestoko da je čak prejudicirala sudske odluke.

Mrtva-hladna, Holy je izjavila da će USKOK-ova optužnica protiv Kalambure biti odbačena te da se samo čeka da se sutkinja vrati s bolovanja. Naravno da je odmah reagirao Županijski sud u Zagrebu, ali ministrica je shvatila da je u cijelom slučaju Kalambura nešto loše i neprihvatljivo tek nakon što joj se sve nacrtalo i stavilo pod nos. Da Holy ima ozbiljan problem s razlikovanjem prihvatljivog i neprihvatljivog, govori i izbor dijela njenih suradnika. Dakako, riječ je o Branki Jagar, nekadašnjoj glasnogovornici Miroslava Kutle, čiju biografiju krasi niz vrlo kontroverznih podataka, a najgori je što je poznata po prijateljstvu s pokojnim mafijašem Vjekom Sliškom.

Nije isključeno da Jagar ima iznimne kvalitete koje su zlata vrijedne u Ministarstvu okoliša, no niska bisera koju je Holy do sada nanizala ne ide u prilog tezi da si ju je izabrala za blisku suradnicu zbog njenih stručnih kvaliteta. Prije će biti da Holy ima problem sa socijalnom inteligencijom pa ne smatra spornim prijateljevanja s mafijašem. A taj problem, sada je nedvojbeno, povlači pitanje političke kompetencije.

Komentara 219

II
Iib
19:21 07.06.2012.

A najkompetentnija osoba u povijesti RH svakako je bila Jaca.Za krumpir salatu.

OB
-obrisani-
20:30 07.06.2012.

nije ju zgazio kao mađare....ipak joj je dao nešto života....političkog života

RE
retrovizor
18:19 07.06.2012.

prvi put ovaj narod nije ništa izgubil...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije