Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branka Jagar

Šefica kabineta ministrice Holy bila je bliska prijateljica Vjeke Sliška

jagar (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/5
04.05.2012.
u 10:00

Kao glasnogovornica Miroslava Kutle, najvećeg HDZ-ova tajkuna, gorljivo je branila interese svoga gazde kada je završio u pritvoru zbog malverzacija

Tajnica kabineta ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy od 14. travnja postala je Branka Jagar. Možda u imenovanju te politologinje na visoku funkciju u SDP-ovoj vladi ne bi bilo ništa sporno da otprije nije poznato da je riječ o negdašnjoj glasnogovornici Miroslava Kutle, najmoćnijeg HDZ-ova tajkuna, koja je gorljivo branila interese svoga gazde. Naime, kada je Kutle u vrijeme boravka u zatvoru 2000. uputio otvoreno pismo tadašnjem ministru pravosuđa Stjepanu Ivaniševiću, optužujući ga da je u sprezi s premijerom Ivicom Račanom utjecao na produljenje njegova pritvora, u Kutlinu je obranu stala i Branka Jagar.

- Miroslav Kutle jedini je u pritvoru od šezdesetak građana RH protiv kojih se vodi postupak za ista kaznena djela. Svi drugi brane se sa slobode - rekla je tadašnja glasnogovornica Globus grupe. Na upite novinara kako komentira intervencije premijera Račana preko ministra Ivaniševića, izjavila je: “Nisam iznenađena, nego šokirana pojavom te vijesti, iako sam i dalje uvjerena da takvo što u demokratskoj državi nije moguće”.

Stigla je na preporuku

Imenovanje Branke Jagar, nadalje, iznenađuje kada se zna da se u svibnju 2002. godine na zagrebačkom Županijskom sudu pojavila na suđenju Ivici Bertiću i Samiru Ivoševiću te je, u svojstvu svjedoka, zajedno s bivšim suprugom Romanom Bolkovićem, govorila o poznanstvu s pokojnim Vjekom Sliškom. Podsjetimo, Bertića se teretilo da je u Varšavskoj ulici usmrtio Jamesa Cappiaua, koji je netom prije ubio Vjeku Sliška. Nikolića, koji je u bijegu, i Ivoševića teretilo se za organizaciju Sliškova ubojstva.

Bolković je tada ispričao da je Sliška upoznao preko supruge ubijenog “kralja poker-automata”, Danijele Sliško, s kojom prijateljuje dugi niz godina. Bolkovićeva bivša supruga Branka Jagar-Bolković potvrdila je priču bivšeg supruga o zajedničkim izlascima s bračnim parom Sliško. Za optuženog je Bertića kazala kako bi svaki čovjek trebao biti sretan kada bi imao prijatelja kakav je Bertić.

Tijekom jučerašnjeg dana razgovarali smo s Brankom Jagar kako bismo doznali kako je dospjela na funkciju šefice ministričina kabineta i koje su njezine reference za taj posao. Gospođa Jagar nije krila svoje iznenađenje novinarskim pitanjem.

- Imam sve sigurnosne provjere, od NATO-a nadalje, sve potrebne dokumente, profesionalno sam se dokazala i ne vidim poveznicu između prošlog i sadašnjeg vremena. Vezati moje ime uz Kutlino nema nikakvog smisla, no i tada sam profesionalno radila svoj posao - rekla je Jagar, kojoj smo potom spomenuli negdašnje izjave kojima je kritizirala vladu Ivice Račana.

- Niz godina sam u SDP-u, s gospođom Dijanom Pleštinom sam u iznimno dobrim odnosima, a ministra Ivaniševića nisam u životu upoznala - kazala je Branka Jagar.

Profesionalna biografija joj je, mora se priznati, impresivna: Croatia osiguranje, Ministarstvo vanjskih poslova, Hrvatska gospodarska komora, Udruga Georg C. Marshall tek su neke od njezinih referenci.

- Ministricu Holy nisam poznavala otprije, nismo prijateljice, a posao sam dobila na preporuku - otkrila je.

Političko iskustvo

Evo što je o imenovanju Branke Jagar rekla ministrica Mirela Holy.

- Gospođa Jagar je svoje organizacijske sposobnosti dokazala radeći cijeli niz odgovornih poslova u MVP-u i u udruzi G. Marshall. Govori tri strana jezika i ima političko iskustvo kao članica SDP-a. Posljednje tri godine radila je u Croatia osiguranju. Smatramo da su reference gospođe Jagar za obavljanje odgovornog mjesta tajnice moga kabineta među najboljima od svih tajnika kabineta u državnoj upravi. Drago nam je što ste zainteresirani za Branku Jagar jer je to dokaz njezine profesionalne prepoznatljivosti - rekla je Mirela Holy.

Komentara 48

LO
LOGIC
10:14 04.05.2012.

Ovo više nije ni žalosno ni smiješno.

LO
LOGIC
10:17 04.05.2012.

\"Profesionalna biografija joj je, mora se priznati, impresivna: Croatia osiguranje, Ministarstvo vanjskih poslova, Hrvatska gospodarska komora, Udruga Georg C. Marshall tek su neke od njezinih referenci.\" i, Kutle.. -stvarno impresivno, rad u državnoj upravi, poduzeću u državnom vlasništvu i zaa najvećeg tajkuna.. A ja, trube, mislio da bi impresivno bilo imati reference s poslova koji nisu dobiveni političkim vezama.

DU
Deleted user
22:22 04.05.2012.

E Mirela, Mirela, nije tu riječ o dokazima njezine profesionalne NEGO MORALNE PREPOZNATLJIVOSTI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije