Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje herojima
Povratak na članak

Ministri u Vukovaru: Uvodimo novo odličje Domovinsko​g rata

Registar branitelja sigurno će biti objavljen, u tijeku je priprema svih zakonskih preduvjeta za taj posao, rekao je ministar Matić

Komentari 183

TV
tiha voda
15:55 27.03.2012.

Šta to ovi sada muljaju, novo odličje? Dajte ljudima da pristojno žive, vaše odličje je neužitno! Ovi nisu normalni ljudi, čini mi se da svi imaju PTSP.

VL
AN
Antiflašist
15:55 27.03.2012.

Odvjetnik Zvonimir Hodak kaze za jednog gore da je mobilizirani dragovoljac. Kako nema reakcije mobiliziranog dragovoljca onda je to vjerovatno istina.

VL
BO
bourne
16:12 27.03.2012.

Ja sam kao mlađi brat poginulog neznanog junaka iz 45. lijepo koristio sve privilegije nekadašnjeg sistema. Pošteno je da konačno i drugi dođu na red.

VL
MY
mysel
15:01 27.03.2012.

puno kasno ali bolje ikad nego nikad

VL
DU
Deleted user
13:40 27.03.2012.

Kriterij za dodjelu: Isti kao za dobivanje posla u HAC-u?

VL
BI
biser1919
15:46 27.03.2012.

nek se objavi, baš me zanima i jel bi todorić bio u registru, ne bih se čudio

VL
ME
megivu
14:04 27.03.2012.

Totalna je glupost da ljudi koji su sudjelovali u Domovinskom ratu dobiju odlicje po osobi koja je i sama sudjelovala u D. ratu. Kao prvo-svako mjesto koje je bilo na prvoj crti bojista ima \"svog\" Blagu Zadru. Kado drugo- Blagogo Zadro je bio takva velicina sa ogormnom karizmom a prije svega je bio COVIJEK da zasluzuje da odlicje sa njegovim imenom ponosno nose sve buduce generacije hrvatskih vojnika koje se iskazu u akcijama u kojima sudjeluju!

VL
BS
bstrabi2
14:11 27.03.2012.

Od ovi koji su položili vjenac.Na Blage Zadre spomenik.Dvojca od njih.Nisu smijeli tu biti.Mislim na braću Ostojić....

VL
OB
-obrisani-
14:13 27.03.2012.

Veljko Ostojić i Rajko Ostojić su prave poštenjačine i pravi hrvati..

VL
HS
hsinisa
14:22 27.03.2012.

slažem se da nam je \"falilo\" još samo to odličje. i ovo koje sam dobio je postalo bezvrijedno ći mi se frend pohvalio da ga ima i da je dobila i tajnica njegovog načelnika postaje u ZG-u. mene bi više zanimalo da se takvima oduzmu odličja i stavi ih se na stup srama. Eto medalje za sudjelvanje u akcijam bljesak i oluja su dobili uz one koji su tamo bili s puškom i svi koji su se mogli utrpati na te liste, mahom policijskih, obavještajnih, vojnih šefova i operativaca i naravno njihove osobne tajnice i prijateljsko osoblje.

VL
HS
hsinisa
14:23 27.03.2012.

slažem se da nam je \"falilo\" još samo to odličje. i ovo koje sa mdobio je postalo bezvrijedno ći mi se frend pohvalio da ga ima i da je dobila i tajnica njegovog načelnika postaje u ZG_u. mene bi više zanimalo da se takvima oduzmu odličja i stavi ih se na stup srama. Eto medalje za sudjelvanje u akcijam bljesak i oluja su dobili uz one koji su tamo bili s puškom i svi koji su se mogli utrpati na te liste, mahom policijskih, obavještajnih, vojnih šefova i operativaca i naravno njihove osobne tajnice i prijateljsko osoblje. Eh da frend je dobio i \"medalju za poseban pothvat\" iako nije ni vidio ni jedne akcije jer ni nije bio u policijsko-vojnim borbenim jedinicama RH. pa eto vratite vrijednost dodijeljenim medaljam, a ne stvarati neke nove po svojim kriterijima. nje ni hdz bio tu pametan pa ne vidim što bi i ovi novi na vlasti bili i stvarali neke svoje junake.

VL
HS
hsinisa
14:24 27.03.2012.

I ono najbitnije, Matiću, nisu branitelj ivukovara dali niti podnijeli najveću žrtvu. to je samo jedan segment stradanja naroda u tom ratu. ništa manje nisu stradali ni neki drugo gradovi ili poginuli neki drugi ljudi. za mene tu nema razlike da bi se mišljenje vukovarskih branitelja toliko diglo da je jedino kompetentno za objavljivanje registre. protiv objavljivnja registra nemam ništa protiv, samo što je toliko statusa dodijeljeno pozadinskim policijskim, obavještajnim, vojnim djelatnicima da to nema veze s mozgom. razdvojite borbeni sektor od ne borbeng i onima koji su zaista ratovali 4 i više godine vratite dostojanstvo, pravo na punu braniteljsku mirovnu na temelju oboljenja ili ranjavanja, a te povlastice ukinite ili totalno umanjite za ne borbeni sektor i one koji su bili manje u 3-4 godine u ratu, a nisu stradali na liniji obrane.

VL
Avatar Piruška
Piruška
14:26 27.03.2012.

Kotromanoviću, nemoj zaboraviti na obečanje da češ istražiti ko je preko tvog zbornog područje srbima dilao naftu na očigled cijele 4- te gardijske brigade !

VL
TO
tom
14:33 27.03.2012.

prevarant matić ništa ne radi! umjesto da nam s vrata skine tisuće i tisuće lažnih branitelja koji nam svaki mjesec požderu desetke milijuna kuna, on smišlja nova odlikovanja! to će stvarno jako pomoći da se konačno žito očisti od kukolja. jadna je ova zemlja i bez ikakve perspektive s takvima kao što je ovaj matić!

VL
OB
-obrisani-
14:38 27.03.2012.

Sve je to lijepo ali trebali su uprt snage da ne dode do rata vec da se sve sredi diplomatskim putem. Odlikovati pojedince mozda nije pravedno jer se treba svih odlikovati koji su bili na fronti

VL
M3
Miške 3
14:39 27.03.2012.

U Vukovaru bi trebalo pod hitno otvoriti Prvu domaću tvornicu svijeća.

VL
Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
14:40 27.03.2012.

ovaj kukuriku se bavi samo ušminkavanjem, umjesto da rade nešto konkretno. u proteklih 20 godina bilo je stotine različitih odlikovanja, pa treba još jedno, kao da je to životno pitanje. tako su mijenjali naziv ministarstva zdravstva u ministarstvo zdravlja, pa morali mijenjati sve memorandume i natpisne ploče, kao i usklađivati sve zakone u kojima se pojavljuje riječ zdravstvo, pa mijenjati u zdravlje. nevjerojatno koga je narod birao na vlast! a gospodarstvo u klincu i neće se oporaviti ne samo za pola godine, već za pola stoljeća, pokraj njih. katastrofa!

VL
OB
-obrisani-
14:42 27.03.2012.

a u koji visoku vojnu školu je išao đeneral bagro ? da li je imao i osnovnu ? da sve zemlje tako djele činove ,običnih vojnika nebi ni bilo

VL
BI
bilikamen
14:44 27.03.2012.

Matić: Uvodi se odlikovanj​e Domovinsko​g rata Blago Zadro --------------------------------------------------- Bravo! ..............i sad ga po starom hrvatskom običaju podjelite............... Šeksu, Jaci, sanaderu, Bebiću, Hebrangu, Todoriću, Kerumu i ostalim iz grupe 200 da se drugovi poslije ne žale kako im se ne prizna sudjelovanje u stvaranju Hrvatske države.

VL
IN
Infinion
16:44 27.03.2012.

Vec vidim velike ratnike matica i kotromanovica kako jedan drugome stavljaju odlicja.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.