Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVILNIK
Povratak na članak

Ministri se moraju dogovoriti što da liječnici prijave MUP-u

Zakon o sigurnosti prometa na cestama tek je stupio na snagu, a liječničke udruge već traže da ga se promijeni zbog zakonske obveze koja se provodi 10 godina

Komentari 22

Avatar jocker-3
jocker-3
07:21 22.08.2019.

Pa kaj oni hoće?70% branitelja ima taj neki PTSP ili kako se to naziva,i svi imaju valjane vozačke dozvole a država im još i kupuje nova vozila svakih nekoliko godina,znači da MUP vrlo dobro zna tko je bolesno blesav,a i pitanje je zašto kod nas nema policcijskog doktora za vozače kao u drugim zemljama?

VL
RE
Rex
07:35 22.08.2019.

Pa sigurno puno policajaca,mislim na one starije,a koje ne puste u mirovinu imaju povisen tlak,secer,i ostale tegobe........znači i njih izbaciti iz stroja,a debili ih ne puštaju u mirovinu za koju imaju ispunjene uvjete........ovo je čisti kretenizam

VL
HH
hhorvat.
07:26 22.08.2019.

Ministri se moraju dogovoriti što da liječnici prijave MUP-u: Sa druge strane na tisuće hrtvata ima dijagnozu PTSP-a i uredno voze svoja vozila i radne strojeve i nitko se ne usudi niti pomisliti da bi im oduzeo vozačku dozvolu .. pa zar nije sramota za državu da oduzima vozačke nekim pacjentima koji imaju npr: povišen krvni tlak ili neku sličnu dijagnozu a sa druge strane svakakvi agresivci sa PTSP-jem voze bez greške i to vam je "pravna država". .Sramota

VL
Avatar Zagor 74
Zagor 74
08:00 22.08.2019.

Neka si policija sama pogleda u eKartonu i riješen problem. Tamo su sve dijagnoze i svi lijekovi ažurno upisani već zadnjih 10 jer imamo eRecept. Zar ja iz Darkwooda moram doći ponuditi ovakvo jednostavno rješenje???

VL
MI
miran
07:21 22.08.2019.

Kod nas policija jedino jos ne radi porodjaje. Za sve ostalo su nadlezni. Umjesto da budu oni koji ce sprovoditi zakonske odluke oni su ti koji odlucuju ko, sto i kako. Umjesto da ljekari odluce o tome da li je neko sposoban za vozit, oni obavjestavaju policiju koja onda odlucuje! Katastrofa.

VL
DO
doktorica
07:20 22.08.2019.

Baš me zanima koji bi liječnik prijavio nekog HDZ-ovca koji misli da je iznad zakona.

VL
BO
Bojans
09:34 22.08.2019.

"ali ima jako puno pacijenata koji potencijalno mogu biti opasni – kazala je liječnica" Pa oduzmite svima vozačke i dozvole za oružje. Debilniji sustav nemreš smislit ni uz veliki napor.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:11 22.08.2019.

najbolje da svi informacije koje imaju zadrže za sebe. kad se desi neki zločin, nemojmo ni slučajno pisati da tip ima dijagnozu takvu i takvu, da je bio tu i tu, da je već napravio to i to... nemojmo nikad doći u napast pokušati stvoriti sliku da državna tijela ionak imaju svoje baze i povezani su, il se mogu lako povezati, i doći do podataka... uredba o zaštiti osobnih podataka je super stvar, odrezala je sustavu neke alate. ali u ovom slučaju ne vrijedi. javni interes je iznad tih 'prava'. zar je liječnicima problem na obrazac staviti ime i prezime osobe, oib, adresu, i navesti da zbog korištenja tih i tih sredstava postoji mogućnost npr. problema u upravljanju vozilom? to je jedna minuta. neće im se poznati na gablecu. koji traje ionak dva sata.

VL
Avatar comparator
comparator
09:18 22.08.2019.

Vlastodržac nije zainteresiran za kvalitetu rješavanja ili za stvarnu sigurnost građana u orometu jer svojim polovičnim rješenjima samo stvara dojam kako je važno kazniti loše vozače što je samo djelomično važno. Važno je osmisliti promet ujednačene vožnje svih sudionika i i njihovog ponašanja ali i svih ostalih čimbenika kao prometna kultura ,regulativa i infrastruktura . Naročito je važno uskladiti brzine s stvarnim mogućnostima na određenim prometnicama koje na žalost nisu razvrstane po kvaliteti već po imaginarnoj nadležnosti i loše su tretirane i održavane. Dapače mnogi dijelovi koji prolaze kroz naselja su vrlo slabo osvijetljenu ili obilježeni znakovima i ograničenjima pa tako negdje bez razloga ta ograničenja nisu viša od 50 km iako je to moguće ili na opasnim zavojima preglednost ne dozvoljava ni minimalnu brzinu. Ima toga još ali što se tiče odgovornosti za zdravlje tu naravno postoje mogućnosti obveze vozača koju treba provoditi ali i obveze liječnika koja se ne smije izbjegavati. Zamislite kad vozač ima smanjeno vidno polje i nakon moždanog udara sjeda za volan !

VL
DU
Deleted user
07:11 22.08.2019.

Zašto je skoro dvostruko više oduzetih dozvola od broja prijava? Imaju li ti ljudi po dvije dozvole?

VL
Avatar ivica48
ivica48
08:58 22.08.2019.

Pa da sam na Lječnikovom mjestu svakom političaru dao diagnozu NEIZLJEČIV TRAJNO

VL
BU
Bubalamala
08:51 22.08.2019.

Postati ćemo zemlja "špiclova"ako si liječnik morati ćeš prijavljivati a posebno će povjerenstvo odlučivati na koga će se to primjenjivati a tko su zaštićeni..!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.