Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražila se ostavka Vlade

Ministri o prosvjedu Radničke fronte: Mogli su prosvjedovati i posljednje četiri godine

Tomislav Tolušić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/13
02.02.2016.
u 11:30

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović je rekla kako se svi trebaju baviti strateškim ciljevima i da prosvjedima nema mjesta.

Ministri u hrvatskoj Vladi komentirali su, ispred Banskih dvora, jučer održani prosvjed Radničke fronte sa zahtjevom za ostavkom cijele Vlade, te su naglasili kako svatko ima pravo na prosvjed

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić rekao je da je to legitimno pravo prosvjednika, ali i dodao kako je tek šesti radni dan nove Vlade. - Mogli su prosvjedovati i posljednje četiri godine da su htjeli. Međutim, potpuno podržavam pravo na prosvjed - dodao je. Na pitanje kad će dobiti nove kolege pomoćnike odgovorio da to treba pitati Vijeće za suradnju, ali je i izrazio nadu da će to biti ovoga ili sljedećeg tjedna. - Bilo bi vrijeme u idućih desetak dana da se stvari 'poslože' do kraja - rekao je. 

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović je, zamoljena za komentar prvog prosvjednog skupa protiv politike nove Vlade, rekla kako se svi trebaju baviti strateškim ciljevima i da prosvjedima nema mjesta. Kad je riječ o mogućem ukidanju županija, ministrica uprave kaže da su cilj ove vlade reforme i učinkovita javna uprava. - Reforme su nužne, kako bismo dobili učinkovitu javnu upravu - dodala je. Rekla je i kako će pomoćnici ministara biti "vrlo skoro imenovani" .

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković je o prosvjedu Radničke fronte rekao da živimo u demokraciji i da svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i stajališta. 

>>'Izdajnici' ispunili Markov trg, skandirali 'Ostavka, ostavka'

>>Ranko Ostojić na Facebooku kritizirao Bujanca i Klemma

Komentara 24

ST
stefj
11:44 02.02.2016.

Interesantan je program te Radničke fronte i što oni zagovaraju. Oni zagovaraju trenutno hapšenje svih privatnih poduzetnika, s time da ostavljaju mogućnost da u prvom valu ostave one s do 5 radnika. U drugom valu treba i te pohapsiti. Zatim zagovaraju konfiskaciju kompletne privatne imovine i jednoumlje, odnosno čišćenje društva od nepodobnih intelektualaca. Zapravo je to Hrvatska verzija Crvenih kmera, a Kapović je Hrvatski Pol Pot... I takvim dio glumaca i političara daje podršku? Stazić jasno pokazuje koji mu je svjetonazor kada uredno s njima prosvjeduje...

DU
Deleted user
11:46 02.02.2016.

Za vrijeme Milanovića su radnička prava de iure "na nulericu" ošišana, nitko se više ni ne sjeća što je Božićnica i dr. Pa nitko ni zuc od tih ušteka na proračunsku sisu, a da se ne govori o vođama sindikata i sličnim profesionalnim uhljebima. Nova Vlada dobila demonstracije pod prozorima nakon par dana! Kako napisao Krleža "ni med cvetjem ni pravice" odnosno kad Mirando Mrsić priopći pučanstvu da "zaboravi" na niz radničkih prava i beriva, e to je onako "iz ljevice sa srcem za radničku klasu". Kad pak netko zdesna krene u smjeru reforme, odmah evo njih na ulicama.

AB
abendblatt
11:55 02.02.2016.

Nije istina da svatko ima pravo izloziti svoje stavove i misljenje, zasto se onda brisu komentari citatelja, zasto se tolerira vrijedjanje naprimjer desne opcije dok se bljuvotine ljevicara toleriraju???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije