Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETA

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava

Ministri Krstičević i Beroš obišli ekspedicijski kamp kod KB Dubrava
Foto: MORH
1/6
27.03.2020.
u 16:58

Ministri Krstičević i Beroš u pratnji admirala Hranja obišli ekspedicijski kamp i šatore koje su ispred KB Dubrava podigli pripadnici Hrvatske vojske.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar zdravstva Vili Beroš su u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH admirala Roberta Hranja obišli ekspedicijski kamp i šatore ispred Kliničke bolnice Dubrava.

Ministar Krstičević je izvijestio kako su pripadnici Zapovjedništva za potporu izgradili ekspedicijski kamp u rekordnom roku od 72 sata.

- Ovo je zajednički rad, sinergija Hrvatske vojske i zdravstvenog sustava države. Na zahtjev struke dodatno smo napravili ove komunikacijske tunele tako da bolnica Dubrava bude povezana s ekspedicijskim kampom", rekao je ministar Krstičević te dodao kako je Hrvatska vojska sve svoje sposobnosti i opremu stavila na raspolaganje te pomaže i drugim gradovima i županijama.

Ministar je rekao i kako je jutros zrakoplov Croatia Airlinesa poletio prema Afganistanu po pripadnike 11. hrvatskog kontingenta kojima je završilo sudjelovanje u misiji i čiji je povratak u Hrvatsku bio odgođen zbog epidemije koronavirusa

Admiral Hranj rekao je kako Afganistan nije na listi država za koje se propisuje bilo kakav oblik posebnog tretmana prema ljudima koji se vraćaju. 

"U trenutnoj situaciji po datim smjernicama, Afganistan nije ne listi država za koje se propisuje bilo kakav oblik posebnog tretmana prema ljudima koji se vraćaju, tako da će naši vojnici po pristizanju u Hrvatsku biti upućeni svojim kućama na dvotjedni odmor, što ujedno znači i njihovu samoizolaciju, ali nikakve posebne mjere nećemo primjenjivati prema njima", izjavio je admiral Hranj.

Ministar Beroš rekao je kako će Hrvatska vojska i zdravstveni sustav i dalje raditi sve ono što je potrebno da ovom izazovu odgovorimo na najbolji mogući način.

"Sigurnosni tamponi u Kliničkom bolničkom centru Dubrava su izgrađeni i govore da zajedno možemo napraviti puno toga. Hrvatska vojska i zdravstveni sustav i dalje će raditi sve ono što je potrebno da ovom izazovu odgovorimo na najbolji mogući način", rekao je ministar Beroš te se zahvalio pripadnicima Hrvatske vojske na brzoj reakciji.

VIDEO: KB Dubrava - Vojska montira mobilnu bolnicu za oboljele

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije