Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na ruku roditeljima

Ministri Fuchs i Bajs odlučili – praznici će biti rastezljivi

\'VARAZDIN/MEDJIMURJE Cakvoec, 221107 Na sanjkanje i skijanje... Snimio Vjeran Zganec - Rogulja\'
PIXSELL, ilustracija
22.03.2011.
u 16:55

Proljetnih praznika više nema u tjednu nakon Uskrsa, već se skraćuju i mogu trajati najdulje cijeli preduskrsni tjedan

Iduća školska godina u svim školama mora završiti 15. lipnja 2012., nastava može početi 5. ili 12. rujna 2011., zimski praznici mogu trajati dva ili tri tjedna, a proljetnih više nema u tjednu nakon Uskrsa, već se skraćuju i mogu trajati najdulje cijeli preduskrsni tjedan.

Odluka je na županijama, koje svoj zahtjev moraju dostaviti Ministarstvu obrazovanja do 1. lipnja ove godine.

Školska godina 2011./2012. imat će, kao i ova, 175 nastavnih dana, odnosno 35 tjedana, a rastezljivost početka škole i zimskih praznika omogućit će, među ostalim, kasniji odlazak na skijanje, u tjednu izvan skijaške špice, kada su cijene barem tridesetak posto niže.

Za sto tisuća hrvatskih skijaša koji tradicionalno odlaze na skijanje u tjednu školskih praznika to je i te kako bitno, a za takvo se rješenje, podsjetili su turistički predstavnici na današnjoj konferenciji za novinare, branša već dugo zalagala.

– Ovo je prvi put nakon 50 godina da imamo fleksibilan početak školske godine i rastezljive zimske praznike. Činimo sve, kako je premijerka Jadranka Kosor i obećala, da se Hrvatska prilagodi svome turizmu – kazao je ministar turizma Damir Bajs.

Svemu su, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs, prethodile temeljite pripreme i dogovori, pa đaci neće biti ni na koji način oštećeni.

Komentara 28

LJ
love joe
17:21 22.03.2011.

ja neznam šta ču dati djeci da jedu oni prićaju kad je jeftiniji termin za zimovanje daj ti nađi ljudima posla a odmarat se može i u kući uz knjigu lektiru

TO
točkica1
17:33 22.03.2011.

Ma koje je to pogodovanje hrvatskom turizmu? To je pogodovanje \"uglednim građanima\" koji idu na skijanje van granica Hrvatske da nešto ušparaju. A mene zanima zašto se ja i moje dijete moramo prilagođavati njima? Ne vjerujem da će dio koji su ušparali dati npr. mladoj majci iz Vukovara koja treba za operaciju sina!

MO
morales
17:10 22.03.2011.

\"Činimo sve, kako je premijerka Jadranka Kosor i obećala, da se Hrvatska prilagodi svome turizmu\" Ma kako ovim pogodujete hrvatskom turizmu?! Ovime se isključivo pogoduje stranom turizmu, jer se olakšava odlazak na skijanje. Ne mislite valjda da idu skijati naa bandićeve staze na Sljemenu? Osim što se uzima osnovno pravo na odmor djece oko Uskrsa, da na miru proslave blagdan i odmore se, nije zgorega podsjetiti da za Uskrs redovito počinje sezona i da se tada također treba prilagoditi turistima. A to što škola može početi tjedan dana kasnije u rujnu nije nikakva pomoć niti će se nekako odraziti na rezultate. Pa bitnije je kada su strancima praznici, a ne našoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije