Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zemlja znanja
Povratak na članak

Ministre, naši učenici ne zaslužuju kontejnere i podrume!

Kabineti, ambulanta, bazen, knjižnica... Sve ostalo samo želja, a u školama padaju stropovi.

Komentari 22

OB
-obrisani-
16:25 14.09.2010.

Ništa novo ni neuobičajeno od HDZ-a. Jedno misle, drugo govore, a rade treće.....

VL
Avatar cros
cros
01:08 14.09.2010.

Hrvati nemojte biti iznenadjeni, ali masa skola u Canadi i US ima ucione u konternerima, bas ovakvim kakvi su na slici. Da stvar bude gore, mozda tek 30% djece ide regularne ucione, a ostali u konternere. Znaci negdje, prva tri razreda, poslje kontejner. Ne, ne tvrdim da je to dobro, ali tako jeste!

VL
TH
than
03:04 14.09.2010.

Pa do prije 5 godina u mojoj staroj OS su bili i cucavci. Danas jos uvijek nema dvorane. Kakav bazen, kabinet, garderobe, parkiraliste ?!?! Pa to niti u gimnaziji nisam imao, a koja je po ovoj novoj maturi u top10 u HR. I ipak sam zavrsio dva fakulteta (pravo i fer). Zakljucak - bitno je da postoje uvjeti za ucenje i da su djeca u toplome. Uz mogucnost kuhanog obroka , sto je uvijek izvedivo.

VL
OZ
ozujsko
05:15 14.09.2010.

Silni se novci ulazu u Hrvatske vojnike koji idu u Afganistan,Irak.....,cak se milijarde kuna odvajaju u te svrhe,(a zasto)????,dok u Hrvatskim skolama,stropovi padaju po ucionicama,i djeca uce po kontenjerima.

VL
IN
Individuao
05:51 14.09.2010.

Ništa se vi ne brinite, Jadranka Kosor će nas sve spasiti. U civiliziranim zemljama osoba ovog profila kao Jaca bi mogla raditi samo u frizerskom salonu ili kiosku. Ali na našu sreću, mi imamo tu privilegiju da nam bude premijerkaa i ona će nas izvući iz svih problema, baš smo sretan narod!

VL
VU
vucko
06:57 14.09.2010.

Kada sam posao u I. razred osnovne skole,poceo je II. WW- Skola je pretvorena u kasarnu a mi na ulicu ! Razred je bio podijeljen u dvije grupe po 12 ucenika,a nastava se odrzavala u jednoj \"kuhinji\" i svaki je nosio svoj stolcicu tu \"skolu\" i to sve do zavrsetka rata. U toj \"skoli\" naucili smo citati i pisati a mnogi od nas nastavili skolovanje do mature, i poslije studiraali.Iz mog razreda svi su postigli nesto u zivotu a neki i zavidne karijere. Ljecnici: Dr.Vlasta-Kostelac-udata Lederer,Dr. med. Tomislav Cabrijan, Muzicar i skladatelj Stjepan Mihaljinec,pjevac Ivica Serfezi i mnogi drugi u Hrvatskoj ali i mi u dijaspori. Dakle , obrazovanje ne ovisi o luksusnim ucionicama. vec o kadru koji nas je poducavao i doveo na pravi zivotni put.Na 25. godisnjici mature bilo nas 23 bivsih djaka sa 3 kontinenta i vecina sa fakultetskim diplomama ! Dakle moze se, ako se hoce !

VL
VI
Vito
07:08 14.09.2010.

Piše: Irena Kustura Stanje u velikim gradovima poput Zagreba ili Splita isto je kao i u malim ruralnim sredinama u kojima svake godine u jednoj učionici padne strop ili se uruši nekakav zid. Za to je kriva prije svega Vladaa i mjerodavno ministarstvo... Ne!!!! Za to nije kriva Vlada. Za to je kriva Vlast. Prema onoj narodnoj - daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je. Zato molim novinare da više ne pišu \"vlada\", već \"vlast\". Onda će sve imati smisla. Pročitajte tako prilagođenu rečenicu pa ju usporedite sa stanjem u vašem okruženju: Za to je kriva prije svega Vlast i mjerodavno ministarstvo... Nisu na vlasti po cijeloj državi isti partijski ogranci, već istomišljenici pod imenima drugih parija, a svi vladaju na identičan način - prvo namiri sebe, a ako nešto ostane predaj drugom, jer će te jedino tako štititi.

VL
RK
robert k
07:15 14.09.2010.

Činjenica je da se u ovoj državi ima novc za sve a nema za ono što je stvarno potrebno. Iako je od osamostaljenja Hrvatske dosta uloženo u školstvo i prosvjetu do još uvijek nije dovoljno. Trebamo se sjetiti , mi malo stariji , ( 50-tak god ) ukakvim smo mi razredima učili koliko nas je bilo u pojedinom razredu i na kraju koliko smo šamara popili od pojedinih profesora i nastavnika kad bi nadrkani došli na nastavu. Bilo pa prošlo. Vremena se mjenjaju , ovo je ipak 21 stoljeće i žalosno je da današnja djeca prolaze kalvarije iste kao i njihovi roditelji. A samo školovanje naše djece košta nas i novaca i živaca da ponekad imam osjećaj da još jednom prolazim to razdoblje života

VL
VI
Vito
07:17 14.09.2010.

Individuao - osoba ovog profila kao Jaca bi mogla raditi samo u frizerskom salonu Da, ali isključivo kao skupljačica ošišanih dlaka koje padaju na pod. I to isključivo ako bi prošla test inteligencije, ali ne da taj test \"polaže\" u u garaži, već pred komisijom. I to pred komisijom djece s posebnim potrebama koje \"zaostaju u mentalnom razvoju. Jaca je sramota za hdz, a to je automatski sramota za sve Hrvate koji su ikad glasali za tu partijsku čeliju. Da o ostatku Hrvata i ne pišem. Sramota je i za maršala tita, s čijeg puta jaca ne želi odstupiti niti milimetra.

VL
MI
mica1111
07:22 14.09.2010.

...dragi robert,pa kakvi šamari...bit će to u nekoj drugoj povijesti...:))) ...prioriteti ,a tako i školske zgrade spadaju u nadležnost lokalne samouprave...,e,pa što imate pametniju lokalnu samoupravu imat ćete i bolju infrastrukturu...

VL
PA
patuljčica..
09:14 14.09.2010.

mica1111 Lokalne samouprave, kažeš? Zgodno. Nego, zašto se tako važna stvar i za državu i za svakog pojednca, oca, majku pa i samu djecu, prepušta lokalnoj samoupravi? Zašto nam država ne vodi brigu o školovanju mladih?Imaju pametnija posla? Bojati tunele?

VL
MI
mica1111
09:48 14.09.2010.

...draga patuljčice,lokalna samouprava je nadležna zato jer najbolje zna što joj u njenom mjestu treba,što pametnija i sposobnija lokalna uprava to bolje i ljepše škole i infrastruktura... ...nije tebi potreban ministar da ti reče,čujte vama treba nova škola...nisu ljudi bedastii da to ne znaju,problem je u prioritetima,pameti i sposobnosti da se novci iskamače za pametnu stvar...

VL
KR
kreont
10:27 14.09.2010.

Mi smo ipak u većini samo primitivni balkanci, eto jučer smo ostavili toljagu u krapini. Oprostite cijenjeni naučeni i uspješni izuzeci ali i vi ionako ne živite više u ovoj rupi jer vam Vama nije bilo omogućeno ništa.

VL
PA
patuljčica..
10:33 14.09.2010.

Zaboravila si jednu sitnicu - novac. Lokalna samoupravo može znati što god hoće, ali kesa (novac) je u državnim rukama. Dakle, ukinimo onda potpuno ministra i ministarstvo, novac koji se slijeva za njega i njegove i za školstvo u centralnu,u, državnu blagajnu preusmjerimo lokalnoj samoupravi, pa će ona i znati i imati s čim realizirati. Zašto bi sikamčivali novac? Ako zna lokalna samouprava zašto joj novac treba to bi još bolje trebao znati nadležni ministar i njegovo ministarstvo.

VL
MI
mica1111
10:55 14.09.2010.

...i lokalna samouprava ima i te kakav novac...uostalom nije stvar samo u novcu,nekad je i u prioritetima i znanju trošenja...

VL
PA
patuljčica..
11:26 14.09.2010.

mica1111 Kakav to novac ima lokalna samouprava? Ima mrvice koje joj da Država. Sav novac od PDV-a, 70 posto poreza na dobit....i gro toga ostalog ide državi. Ti si plaćeni HDZ-ov komentator?

VL
MI
mica1111
11:41 14.09.2010.

...patuljčica,prije nego nešto komentiraš,informiraj se...i ne pričaj gluposti ...pročitaj si malo Zakon o financiranju lokalne samouprave i uprave pa vidi od kojih se to sve poreza financira lokalna samouprava i gradovi i županije...ima toga toliko da te glava zaboli...

VL
PA
patuljčica..
12:55 14.09.2010.

mica1111 Ajooj, nije važan borj poreza koje netko dobija, već njihov financijski efekat. Na primjer, država može dobijati samo PDV, a lokalna samouprava sve ostale poreze pa će obet država financijski dobijati neusporedivo više od lokalne samouprave.

VL
AU
aurora08
13:53 14.09.2010.

bosandjeros RAIC vozac kamiona zagrebacke mljekare vrijedi za drzavu vise od tamo neke \"djece\", tom su bosancu i analfabetu poklonili tocno 367 milijuna$, upravo je za tu svotu vozac kamiona raic prodao francuzima zagrebacku mljekaru, drugim rjecima nek si roditelji sami naprave skolu ili im djeca nemoraju u skolu moto je komun+jara na vlasti-

VL
MA
maklin
14:57 14.09.2010.

Nema se novaca, prvo sve ide u HDZ-ov džep a onda ona sića šta ostane služi za tko prvi njegovo... Dok god glasate za HDZ imat ćete samo pljačaku i kriminal i to od vrha politike pa prema dole.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.