Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
820 djece više
Povratak na članak

Ministarstvo uprave: Rođeno je više djece! Demografi: Podaci nisu točni

Na stranicama Ministarstva uprave objavljeni su podaci da je u prvih šest mjeseci ove godine rođeno 820 djece više nego u istom razdoblju lani

Komentari 33

DA
Danijel2
08:43 07.08.2018.

Život u zavaravanju i laži rezultira propašću. "Kao" u Hrvatskoj se ništa ne isplati raditi ?! Stvoren je KULT lake zarade i lagodnog života bez rada. Birokracija na SVIM područjima postojanja postaje sama sebi svrha. Lažni fakulteti umjesto "pravih" zanata itd. Bez obzira na (financijske stvari), pogledajte kako žive i rade Izraelci.

VL
DU
Deleted user
10:31 07.08.2018.

U demografsko ispitivanje ulaze i oni podaci osoba koje dolaze iz drugih država rađati djecu u Hrvatsku da bi ostvarili dodatne prihode na račun djece i naše blesave vlade..

VL
ST
stefj
07:20 07.08.2018.

Očito kod nas brojke koje bacaju ministarstva, zapravo i DZS služe za manipulaciju, a ne za utvrđivanje stvarnog stanja i praćenje trendova... Kako inače objasniti činjenicu da se samo u Njemačku prijavi 2-3 puta više Hrvatskih građana nego što po domaćoj statistici napusti Hrvatsku? Još bolja mi je fora da se sada broje osiguranici, pa se to tumači kao broj zaposlenih, mada uredno postoji i brojka o broju zaposlenih (koja govori da je zaposlenih manje nego prošle godine)... Zato se i izbjegava uvođenje registra građana, jer bi to pokazalo pravo stanje. Da se može, može se, pa napravili su registar branitelja u tjedan dana. No ovako je bolje, uzmeš što ti treba, obradiš to na način kako ti odgovara i objaviš u medijima kada ti odgovara... Pa tako imamo nebuloze da je nogomet dobar za natalitet, jer je rođeno 800 djece više. Nema veze što su taj nogomet i euforija bili pred mjesec dana, očito danas kako taj svijet ide brzo naprijed, tako se i djeca žure što prije doći... To sve liči na priče koje je valjda Murganić prodavala starčekima u domu, pa joj to prešlo u naviku...

VL
SP
Spezispezi
08:05 07.08.2018.

Treba pričekati 9 mjeseci nakon što je Vlada usvojila Istambulsku konv., bit će baby boom zbog velikog porasta homo brakova.

VL
MI
Mimizo
07:57 07.08.2018.

i ovi demografi mi počinju ići na klinac pa neka ponude neka rješenja vladi nego samo ništa ne valja,ništa ne valja

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:16 07.08.2018.

a što bi 'država' trebala napraviti za veći natalitet? povećati minimalac? natjerati poslodavce da dignu plaće? dal ćemo mi sa većim plaćama i više plaćati usluge? nećemo. i dalje ćemo prodavačici u dućanu/kiosku davati 3.000 kuna mjesečno, jer što bi ona htjela za taj posao... kao da se do višeg standarda dolazi preko noći. stalno trubite o malim plaćama koje su ograničavajuće za sve. stalni posao nikad više nećete imati. zapad svoj natalitet diže sa useljenicima, oni imaju više djece. pa pola djece u beču upisano u prvi razred su muslimani! austrija ne bilježi pad stanovnika, super. al je sve manje austrijanaca. hrvatska ima pad stanovnika, al je sve veći udio hrvata! što nas priječi da imamo djece ko albanci, s kojima se ližemo u politici da je već i groteskno gledati? što vas tu koji visite na forumima spriječava da sad odmah krenete po dijete? ima forumašica spremnih i sposobnih za dijete, ne brinite, i nemojte se zaustaviti na jednome, tri su neki minimum. :) al onda nećete imati baš tolko vremena za kavice i izležavanje. niti ćete moći navečer u kafiću provoditi vrijeme. računi za otpad vas budu izbezumili kad budete svaka tri dana kantu napunili pelenama. ljetovanje će vam biti noćna mora, dvaput dnevno odlaziti na plažu teror, plivanje duže od tri minute nedosanjani san. izlazak s društvom vikendom samo u sjećanju. čisti auto nemoguća misija. vrijeme za sebe nećete imati. dal zbilja želite djecu? ili to moraju imati drugi? da bi 'nas' bilo više?

VL
LA
Latz
08:13 07.08.2018.

Ministarstvo uprave -- Kuščević... Hoće li taj pajac već barem zašutiti o stvarima o kojima nema pojma. Tipa o svom poslu, a kamoli o tuđem?....

VL
NP
natasa.planinc.16
07:44 07.08.2018.

lažete

VL
AS
ante_slavonac
17:30 07.08.2018.

znači u travnju,svibnju iduće godine možemo očekivati tisuće malih HRVATA,prekrasno

VL
ZV
Zvjerko
07:42 07.08.2018.

Meni je najviše za oko zapeo podatak da je broj sklopljenih brakova isti i u vjerskim institucijama kao i građanskih brakova (ovih drugih je čak i nešto više). Toliko o tome da su 85% hrvatskih građana vjernici. Baš bi me zanimala reakcija crkve.

VL
VL
vlada1
07:42 07.08.2018.

Natalitet nemože porasti dok ljudi uzimaju stvar u svoje ruke i dok se ručni rad previše cjeni.

VL
NO
nogogaz
07:33 07.08.2018.

U svakom slucaju alarm zapadu da se pripremi na jos vise ekonomskih izbjeglica iz najsiromasnije drzave EU.

VL
DO
Dolinski
08:00 07.08.2018.

bojim se da će broj djece porasti tek kada dođe do kataklizmičkih promjena npr. nestanka struje i/ili nafte/plina. Do tada ćemo biti previše zaokupljeni školovanjem, karijerom, ljetovanjima, šopingom, birokracijom, oboje muški i žene (da ne bude zabune). Veliko je pitanjee hoće li do tada uopće preostati nativnih europoljana (u koje i nas ubrajam).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.