Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska sigurna za putovanja kaže Svjetsko vijeće za putovanja i turizam

Ta oznaka omogućuje identifikaciju destinacija i tvrtki širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, ističe se u priopćenju
23. kolovoza 2020. u 14:23 4 komentara 1063 prikaza
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Ministarstvo turizma priopćilo je u nedjelju kako je Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC), koje predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, da je Hrvatska dobila posebnu oznaku destinacije za sigurna putovanja, kreirane u svibnju ove godine.

Šibenik: I dalje velik broj turista čeka u redu na COVID-19 testiranje 'PRLJAVA POLITIKA' Turisti iz Austrije ogorčeni: Veće gužve i rizik su kod nas, bazeni i jezera su krcati

Ta oznaka omogućuje identifikaciju destinacija i tvrtki širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, ističe se u priopćenju.

"Kao popularna europska i mediteranska destinacija, trudimo se suočiti sa svim poteškoćama i osigurati stabilnost i sigurnost lokalnom stanovništvu i svim putnicima koji su nas odlučili posjetiti ove godine, unatoč trenutnim okolnostima. Da bi se omogućilo 'novo normalno', pripremili smo potrebne sigurnosne protokole i mjere kako bi boravak turista u našoj zemlji učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili zdravlje svih turista", izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Uz Hrvatsku, u Europi su WTTC-ovu oznaku sigurnosti dobili još i Portugal, Španjolska, Slovenija, Bugarska, Crna Gora, Ukrajina i Turska, a u svijetu je posjeduju još 22 države te brojni gradovi i regije, navodi u priopćenju Ministarstvo turizma.

Britanci odlaze iz Hrvatske - cijene avionskih karata drastično povećane AKTIVNO VIŠE OD 2000 SLUČAJEVA Turisti, čak i Britanci, i dalje stižu, nudi im se i besplatan test

Važan korak za razvoj turističkog sektora

Brnjac navodi kako je Hrvatska ponosna na suradnju s WTTC-om u ovim teškim vremenima za sve dionike u turističkoj industriji. Vjeruje  da će usklađivanje s globalnim protokolima WTTC-a biti sljedeći važan korak u osiguranju i stabilizaciji ne samo tekuće sezone, već će predstavljati i važan korak za održiv i pametan budući razvoj ovog vrlo važnog gospodarskog sektora.

Institucije država članica WTTC-a te udruženja u turističkoj industriji imaju ulogu ambasadora za sigurna putovanja koji svim dionicima u turističkoj industriji, kao što su hoteli, restorani, aviokompanije, turoperatori, rent-a-car, tvrtke koje pružaju usluge prijevoza, zračne luke i slično, osiguravaju okvir za provedbu protokola o sigurnim putovanjima. Svi oni koji ispunjavaju definirane protokole WTTC-a o zdravstvenoj sigurnosti i higijeni moći će se prijaviti za dobivanje i korištenje ove međunarodne oznake.

Kao dio protokola o sigurnim putovanjima, međunarodne mjere pružaju dosljednost i smjernice pružateljima usluga u turizmu i turistima u novom pristupu zdravlju, higijeni, održavanju socijalne distance i ostalom u "novim normalnim" okolnostima pandemije COVID-19. Protokoli su dizajnirani na temelju iskustva članova WTTC-a u suočavanju s pandemijom COVID-19 i na temelju smjernica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Zagreb: Na Marulićevom trgu održana modna revija brenda Duchess
objavila fotku
Kakva baka! Bivša Mamićeva supruga (49) pokazala liniju u badiću, javile joj se Nina Badrić i Ivana Vida
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
  • Avatar Hrvatski Idol i Vođa
    Hrvatski Idol i Vođa:

    Hrvatska sigurna za putovanja kaže Svjetsko vijeće za putovanja i turizam u kojemu su tri hrvata i jedan stranac koji je primio mito.