Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ove tri bolnice sutra planiraju štrajkati, ministarstvo im je odgovorilo upozorenjem

Na adrese svih bolnica u zemlji danas će biti poslan takav dopis u kojem se navodno pojašnjava i da se zaposlenici navedene tri bolnice koji prestanu s radom u podne ne smiju okupljati jer bi u tom slučaju to bio štrajk, a štrajk nije prijavljen
03. rujna 2019. u 12:18 14 komentara 2906 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Svi zaposlenici KBC-a Zagreb, KBC-a Split i OB Dubrovnik koji sutra u podne obustave rad na najduže pola sata i tako se pridruže sindikalnom pozivu da na pola sat, sat obustave posao krše zakon, upozorenje je koje je Ministarstvu zdravstva poslalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

NE VIDE IZLAZ U srijedu kreće štrajk u tri bolnice: 'Situacija je pred kolapsom'

Na adrese svih bolnica u zemlji danas će biti poslan takav dopis u kojem se navodno pojašnjava i da se zaposlenici navedene tri bolnice koji obustave rad na najduže pola sata ne smiju okupljati jer bi u tom slučaju to bio štrajk, a štrajk nije prijavljen.

Nova je to dimenzija ove sindikalne akcije na koju su se zdravstveni sindikati odlučili nakon posljednjeg sastanka oko kolektivnog ugovora.

Odgovor premijera i Vlade na svoje zahtjeve očekuju u petak, a sutrašnja obustava rada najavljena je kao blic akcija upozorenja vladajućima.

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

  • larala:

    kad će u ministarstvu zdravstva gospoda imati u tjedan dana 72 radna sata onda neka brane okupljanja nezadovoljnih medicinskih radnika a, do tada im je bolje da se pokriju po ušima i šute jer osim što krše zakon o radu ... prikaži još!du po pitanju prekovremenih, iste u većini slučajeva i ne plaćaju.

  • dalibor.hren:

    Najveća greška je to što su sindikati dopustili razbijanje, razjedinjenje. Ne trebaju nam Severi, Ribići, Špremice, Preporodi... Treba nam jedan, jedinstveni sindikat, i kad stanu medicinari, učitelji, brodogradnja...stajemo svi!!!Onda bi se pitalo Plenkoviće, Mariće i elitu......, a ovak svaki sindikalni ... prikaži još! čelnik za svoj džep!

  • Grebza:

    Tko i kako vodi ovu državu čudo je da uopće primaju ikakvu plaću.