Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uprava pod istragom

Ministarstvo pravosuđa provelo nadzor u dubrovačkom zatvoru

\'za unu....19. 03. 2009. zatvor u remetincu/zatvorska celija Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list\'
Željko Hladika/PIXSELL
11.04.2012.
u 16:03

Uprava dubrovačkog zatvora proziva se zbog navodnih nezakonitosti i nepravilnosti.

Ministarstvo pravosuđa provelo je krajem prošlog mjeseca upravni nadzor u dubrovačkom zatvoru povodom opsežnog pisma zatvorenika i službenika tog zatvora o navodnim nezakonitostima i nepravilnostima, o čemu su posljednjih dana izvještavali mediji, navodi se u priopćenju iz ministarstva.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić formirao je sedmeročlano povjerenstvo odmah po saznanju za navodne nezakonitosti i nepravilnosti u dubrovačkom zatvoru.

– Povjerenstvo je sastavljeno od dvije službenice ministarstva, troje službenika Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i dvojice sudaca Županijskog suda u Dubrovniku. Nadzor je proveden 29. i 30. ožujka, a povjerenstvo će uskoro dovršiti svoje izvješće – dodaje se u priopćenju.

 O rezultatima provedenog nadzora ministarstvo će obavijestiti javnost. Izvješće povjerenstva bit će dostavljeno Državnom odvjetništvu RH, koje je također obaviješteno o pismu u kojem se uprava dubrovačkog zatvora proziva zbog navodnih nezakonitosti i nepravilnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije