Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

Ministarstvo poljoprivrede kao Ministarstvo pogodovanja

HSP AS
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
02.08.2016.
u 17:09

'Kako je moguće da tvrtke koje su osnovane krajem 2014. i u 2015. godini pripreme i predaju projekte vrijedne u stotinama milijuna kuna u 60 dana?'

HSP AS optužio je Ministarstvo poljoprivrede i bivšeg ministra Tihomira Jakovinu da su na natječaju za mjere 4 Programa ruralnog razvoja izravno protežirali malu, ali financijski jaku skupinu proizvođača.

U ovoj stranci izražavaju sumnju kako su u eliminaciju malih poljoprivrednika te pomaganje odabranima bili uključeni i neki djelatnici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koji su direktno sudjelovali u izradi natječajne dokumentacije ili savjetovanja pojedine tvrtke te ih u konačnici vjerojatno pratili kroz evaluaciju i odobrenje projekta na natječaju.

- Kako je moguće da tvrtke koje su osnovane krajem 2014. i u 2015. godini pripreme i predaju projekte vrijedne u stotinama milijuna kuna u 60 dana? - pitanje je koje u svom priopćenju postavlja predsjednik Odbora za poljoprivredu HSP AS Jurica Jašinski.

Iz ove stranke zatražili su hitnu reakciju nadležnog ministarstva i institucija na, kako kažu, "kriminal iz doba Tihomira Jakovine". U protivnom ćemo se, kažu, suočiti s tijelima Europske unije, što će u konačnici dovesti do vraćanja stotina milijuna eura u briselske blagajne na trošak hrvatskih poreznih obveznika.

>> HSP AS Vukovarsko-srijemske županije podržava odluku Predsjedništva stranke o raskidanju suradnje s HDZ-om

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:28 02.08.2016.

hahaha

DI
digi
20:05 02.08.2016.

Bravo Pravasi, kad vec nece onaj ko bi morao. Tu korupciju treba zaustaviti, ali ja ne vidim da Hrvatska ima volje i snage. Mi smo svi korumpirani, tako da sve jedan drugog stiti. Jakovina je sitna riba i on se sigurno najmanje okoristio. Uspijete li ovo, cudo ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije