Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo otkrilo koliko je stajao let V. Pusić iz Ankare

"Cijena leta (Ankara-Zagreb) po satu iznosi 2356 USD ili za 4 sata korištenja cca 60 000 kn", stoji u statusu Ministarstva vanjskih poslova.
03. siječnja 2015. u 19:47 133 komentara 13169 prikaza
vladin zrakoplov
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, na čijem čelu je Vesna Pusić, objavilo je da je cijena spornog leta ministrice od Ankare do Zagreba oko 60 tisuća kuna.

"Cijena leta (Ankara-Zagreb) po satu iznosi 2356 USD ili za 4 sata korištenja cca 60 000 kn", stoji u statusu na Twitteru Ministarstva vanjskih poslova. Podsjetimo, u javnosti se digla bura zbog toga što je ministrica Pusić 19. prosinca tražila da po nju u Tursku dođe službeni Vladin zrakoplov, a nije čekala drugi dan kako bi se vratila redovnom zrakoplovnom linijom.

Pusić je redovnom zrakoplovnom linijom toga dana zajedno sa troje suradnika otputovala u Ankaru. – Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer je to moj posao – rekla je Pusić jučer prije sjednice Vlade.

Na pitanje je li to baš bila najekonomičnija odluka, Pusić je kazala da jest. - Zato što je bilo najefikasnije vratiti se, a ne spavati i biti još jedan dan u Ankari. Dakle, avion je samo sredstvo koje se upotrebljava za posao. Moj posao kao ministrice vanjskih poslova je takav da se i tim avionom koristim za putovanja – rekla je Pusić.

>>Pusić mora platiti troškove leta Vladinog zrakoplova ili otići iz Vlade

>>Pusić: Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer to je moj posao

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar abakus
  abakus:

  Dakle, cijena leta od Ankare do Zagreba je oko 60 000 kuna. S obzirom na to da je Pusić pozvala prazan avion iz Zagreba, ovdje je riječ o letu Zagreb-Ankara i Ankara-Zagreb. Time dolazimo do ukupne cijene ovog Pusićkinog hira ... prikaži još! od 2x60 000kn = 120 000kn.

 • Avatar popušite mi kurac smradovi
  popušite mi kurac smradovi:

  Ministarko spoljnih poslova vascelog regiona, sram vas bilo!

 • wCROw:

  Njeno Ministarstvo dalo podatak.