Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladinim avionom

Ministarstvo otkrilo koliko je stajao let V. Pusić iz Ankare

vladin zrakoplov
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/2
03.01.2015.
u 19:47

"Cijena leta (Ankara-Zagreb) po satu iznosi 2356 USD ili za 4 sata korištenja cca 60 000 kn", stoji u statusu Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, na čijem čelu je Vesna Pusić, objavilo je da je cijena spornog leta ministrice od Ankare do Zagreba oko 60 tisuća kuna.

"Cijena leta (Ankara-Zagreb) po satu iznosi 2356 USD ili za 4 sata korištenja cca 60 000 kn", stoji u statusu na Twitteru Ministarstva vanjskih poslova. Podsjetimo, u javnosti se digla bura zbog toga što je ministrica Pusić 19. prosinca tražila da po nju u Tursku dođe službeni Vladin zrakoplov, a nije čekala drugi dan kako bi se vratila redovnom zrakoplovnom linijom.

Pusić je redovnom zrakoplovnom linijom toga dana zajedno sa troje suradnika otputovala u Ankaru. – Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer je to moj posao – rekla je Pusić jučer prije sjednice Vlade.

Na pitanje je li to baš bila najekonomičnija odluka, Pusić je kazala da jest. - Zato što je bilo najefikasnije vratiti se, a ne spavati i biti još jedan dan u Ankari. Dakle, avion je samo sredstvo koje se upotrebljava za posao. Moj posao kao ministrice vanjskih poslova je takav da se i tim avionom koristim za putovanja – rekla je Pusić.

>>Pusić mora platiti troškove leta Vladinog zrakoplova ili otići iz Vlade

>>Pusić: Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer to je moj posao

Komentara 133

Avatar abakus
abakus
20:02 03.01.2015.

Dakle, cijena leta od Ankare do Zagreba je oko 60 000 kuna. S obzirom na to da je Pusić pozvala prazan avion iz Zagreba, ovdje je riječ o letu Zagreb-Ankara i Ankara-Zagreb. Time dolazimo do ukupne cijene ovog Pusićkinog hira od 2x60 000kn = 120 000kn.

DU
Deleted user
19:54 03.01.2015.

Ministarko spoljnih poslova vascelog regiona, sram vas bilo!

WC
wCROw
19:55 03.01.2015.

Njeno Ministarstvo dalo podatak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije