Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Školska godina počinje 7. rujna, učenici će imati i jesenski odmor

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak je izjavila da kalendar iduće školske godine odgovara izazovima nastave na daljinu.
18. svibnja 2020. u 18:38 1 komentara 2953 prikaza
Štrajk u školama
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Školska godina 2020./2021. počet će u ponedjeljak, 7. rujna i trajati do 18. lipnja 2021., odnosno do 25. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole, a uz zimski i proljetni odmor učenici će imati i jesenski odmor u studenome, dok će zimski koristiti u dva dijela.

Blaženka Divjak POSLJEDICE KORONE Blaženka Divjak: Ukidanje mature posljednja opcija, esej se neće pisati u svibnju

Prvo polugodište trajat će od 7. rujna do 23. prosinca, a drugo od 11. siječnja do 18. lipnja, stoji u Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola.

Tijekom prvoga polugodišta učenici će 2. i 3. studenoga imati jesenski odmor, a na nastavu se vraćaju 4. studenoga.

Zimski odmor koristit će se u dva dijela. Prvi dio počinje 24. prosinca i završava 8. siječnja, dok drugi dio zimskoga odmora traje od 23. do 26. veljače.

Proljetni odmor učenici će imati od 2. do 9. travnja, s tim da se na nastavu vraćaju 12. travnja.

učionica UPUTE HZJZ-A Objavljene upute za srednje škole: Učenici će svaki dan morati potpisati izjavu

Ljetni odmor počinje 21. lipnja, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski ili razlikovni ispit, koji imaju dopunski nastavni rad, završni rad ili ispite državne mature, za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi kao i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

Prema odluci, učenici u strukovnim programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi i/ili koji imaju stručnu praksu iznimno mogu imati i drukčiji raspored odmora, s tim da im ukupni odmor tijekom školske godine ne može biti kraći od 45 radnih dana.

Nastava se organizira i izvodi najmanje u 175 nastavnih dana, a za učenike završnih razreda srednje škole najmanje u 160 nastavnih dana.

Ako škola ne ostvari propisani nastavni plan i program/kurikulum, nastavna godina može se produljiti i nakon 18. lipnja, odnosno 25. svibnja, odlukom upravnog tijela županije nadležnog za poslove obrazovanja, odnosno Gradskoga ureda Grada Zagreba nadležnog za poslove obrazovanja uz prethodnu suglasnost ministarstva, stoji u odluci.

Zagreb: Bandić sa suradnicima održao konferenciju uoči sjednice Gradske skupštine i dalje bez zaraženih U zagrebačke škole došlo je samo 4 posto učenika, u 18 njih niti jedno dijete

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak je izjavila da kalendar iduće školske godine odgovara izazovima nastave na daljinu.

"Više manjih raspoređenih odmora omogućava i bolju koordinaciju i bolje održavanje nastave na daljinu", rekla je ministrica novinarima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nakon videokonferencije s europskim kolegama.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • vlatx:

    To kaže sadašnja ministrica, a stvaran kalendar će nam reći novi ministar koji će sigurno imati nekih svojih "boljih" rješenja.