Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu udovoljili molbi

Ministarstvo odbilo zahtjev Lučke uprave Pula da zaposli Čačića

Radimir Čačić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
04.11.2013.
u 19:00

Bivši šef HNS-a tri dana mjesečno smije provesti izvan kaznionice

Ministarstvo pravosuđa odbilo je zahtjev Lučke uprave Pula da Radimir Čačić, koji odslužuje zatvorsku kaznu u kaznionici Valtura poluotvorenog tipa, radi u toj upravi kao svojevrsni savjetnik na izgradnji novog putničkog terminala.

Sam mora tražiti

U Ministarstvu kažu da nema zakonske mogućnosti da se udovolji toj molbi jer ni u jednom zakonom predviđenom postupku zapošljavanja zatvorenika izvan kaznionice nije predviđeno odobravanje privremenog zapošljavanja na inicijativu poslodavca. Drugim riječima, Ministarstvo će ozbiljno razmotriti tek eventualnu Čačićevu zamolbu za odobravanjem zapošljavanja u Lučkoj upravi.

No, sve i da Čačić sam ponovi takvu molbu prema Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, kojim se reguliraju prava zatvorenika, uobičajeno je da kaznionice sklapaju ugovore s vanjskim tvrtkama za rad većeg broja zatvorenika koji tada uglavnom obavljaju fizičke poslove poput čišćenja i slično. Kada je riječ o individualnom zapošljavanju, onda je to predviđeno za kažnjenike kojima je dosuđeno do godine dana zatvora koji bi nastavili radni odnos kod svog poslodavca ili pak u vlastitoj djelatnosti. Ministarstvo, kako neslužbeno doznajemo, dosad nije imalo zahtjeva o individualnim zapošljavanjima Čačićeva tipa.

Razgovor s esdepeovcem

Donald de Gravisi, ravnatelj Lučke uprave Pula, tvrdi da je ideja o angažmanu Čačića ideja UV-a Lučke uprave. Budući da je osnivač te uprave Istarska županija, lako je moguće da je igra oko Čačića izvedena preko IDS-a, no De Gravisi to demantira. Kad je već o tome riječ, s Čačićem je razgovarao esdepeovac Tone Peruško, član UV-a. Odvjetnik Mlinarić tvrdi da nema zapreka da se Čačiću odobri rad izvan kaznionice. Čačić u Valturi ima mjesečno pravo na tri dana izvan zatvora.

Komentara 7

NE
Nepokolebljiv
22:42 04.11.2013.

I za Hrvatsku Vladu i za Hrvatsku i za Cacica je najbolje da se ime CACIC nigdje ne pojavljuje dok mu traje PUNA zatvorska kazna. To ime u javnosti je samo "crvena krpa za bokove"! Cacic je nepotrebna provokacija! Covjek nema srama, ne pokazuje pokajanje a pun je oholosti! Priglup je dovoljno da se nemoze niti prisiliti da GLUMI pokajanje i skrusenost! Vlada si moze uciniti veliku "Public Relations" (oprostite ali nemam pojma koja hrvatska fraza bi to opisala) uslugu kada bi "zaboravili" Cacica do punih 22 mjeseca kazne a onda bi to i njemu mozda doslo do mozga pa nebi pravio probleme Pusicki kada izade na slobodu. Penzija iz javnog zivota bi bila rjesenje za sve ali oholost treba najprije "klinom izbiti".

ŠS
Štap sa glavom
21:20 04.11.2013.

A da mu se omogući da regulira promet, to bi bilo edukativno i za njega i za nas.

Avatar -Piktor-
-Piktor-
22:00 04.11.2013.

Perverzan zahtijev kao i doticni ubojica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije