Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVJEŠĆE

Ministarstvo objavilo koliko su pomoći uputili u potresom pogođenu Banovinu

Sanacija posljedice potresa u centru Petrinje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/9
31.12.2020.
u 16:35

U tijeku je nabava dodatnih kontejnera, koja je pokrenuta 22. prosinca 2020. za potrebe krize uzrokovane koronavirusom, te će iz tog kontigenta u narednih 10 dana biti dobavljeno još 41 kontejner na potresom ugrožena područja

Trenutno stanje u Ravnateljstvu za robne zalihe sastoji se od prehrambenih proizvoda (pšenica, kukuruz, juneće i svinjsko meso, mesne i riblje konzerve, CSO paketi itd.) te neprehrambenih proizvoda (višenamjenske cisterne, naftni derivati, stambeni kontejneri, agregati, šatori, kreveti, vreće za spavanje, zaštitna oprema itd) i dostatne su za racionalnu opskrbu cjelokupnog stanovništva za 30 dana, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Dodaju da Ravnateljstvo robe isporučuje na temelju naloga Ravnateljstva za civilnu zaštitu odnosno kada se radi o dijelu vatrogasne opreme od Glavnog vatrogasnog zapovjednika.

U svrhu zbrinjavanja stanovništva Sisačko-moslavačke županije – gradova Petrinje, Gline i Siska te okolnih mjesta, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstvo za robne zalihe se odmah 29. prosinca 2020. godine po zaprimanju prvih naloga Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva civilne zaštite uključilo u pružanje pomoći stradalima u potresu, nastavljaju u izvješću.

>> VIDEO Iz Austrije stižu mobilne kućice za stanovnike Petrinje i Gline

Dana 29. prosinca 2020. godine u potresom pogođena područja isporučeno je 8 cisterni za pitku vodu svaka nosivosti 7.000 litara, 317 kreveta 3.000 litara dizel goriva, a dana 30. i 31. prosinca 2020. prosinca 21 stambeni kontejner, 45 agregata, 200 kreveta, 1 tona mesnih narezaka, 2.000 cjelodnevnih suhih obroka.

S današnjim danom je organizirana doprema 7.500 kg kruha na područje Petrinje i Gline svakog dana do prestanka potrebe.

Ističu da je isporučena sva tražena roba koju robne zalihe posjeduju, a koja je putem Ravnateljstva civilne zaštite zatražena. Isto tako, napominju kako se 201 kontejner nalazi ispred zdravstvenih ustanova diljem Republike Hrvatske te služi medicinskom osoblju kao pomoć u borbi s korona virusom dok je 76 kontejnera angažirano za smještaj stanovništva nakon potresa u Zagrebu i okolici. 

>> VIDEO Iz Slovenije su poslali veliki broj kamiona i strojeva za pomoć teško stradalim područjima

U tijeku je nabava dodatnih kontejnera, koja je pokrenuta 22. prosinca 2020. za potrebe krize uzrokovane koronavirusom, te će iz tog kontigenta u narednih 10 dana biti dobavljeno još 41 kontejner na potresom ugrožena područja.

Zaključno, Robne zalihe na svaki nalog za dostavom roba reagiraju u najkraćem mogućem roku, bez obzira o kojoj se vrsti roba radi.

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
17:27 31.12.2020.

Ministarstvo objavilo koliko su pomoći uputili u potresom pogođenu Banovinu i sada su svi potreseni, preplašeni i uplakani hrvati bez krova nad glavom veseli da imaju Hrvatsku i ponovno puni domoljubnog dišpeta.

BA
bauba
22:23 31.12.2020.

B'aaaavo! :) E sada još da objavljuju koliko su novčanih donacija primili, od koga i kako ih raspodjeljuju! Transparentno sve i lijepo molim ili će muljavanjem izazvati nepovjerenje birača a što će se odraziti na nadolazećim lokalnim izborima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije