Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBALNA KOALICIJA

Ministarstvo demantira Reuters: Stier će sudjelovati na sastanku s Tillersonom

Davor Ivo Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
21.03.2017.
u 11:30

Nakon što je Reuters objavio kako jedino naš ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier neće biti na sastanku koji organizira državni tajnik SAD-a Rex Tillerson u Washingtonu, oglasilo se i naše Ministarstvo

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier bit će na sutrašnjem sastanku ministara Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a s američkim državnim tajnikom Rexom Tillersonom u Washingtonu, potvrdili su još jednom iz MVEP-a demantirajući tekst Reutersa u kojem se kaže kako će se Tillerson susresti sa svim ministrima Globalne koalicije, osim s hrvatskim.

Nakon što je Reuters objavio kako jedino naš ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier neće biti na sastanku koji organizira državni tajnik SAD-a Rex Tillerson u Washingtonu, oglasilo se i naše Ministarstvo. 

Objavu našeg Ministarstva popratilo je i američko veleposlanstvo u Zagrebu objavom na Twitteru: "SAD je zadovoljan što je ministar vanjskih poslova Stier u Washingtonu na sastancima Globalne koalicije. Hrvatska je važan koalicijski partner i NATO saveznik".

 

No američki državni tajnik Rex Tillerson planira propustiti sastanak ministara vanjskih poslova NATO-a 5. i 6. travnja zbog posjeta kineskoga predsjednika SAD-u, ali će poslije sredinom travnja putovati u Rusiju, rekli su američki dužnosnici, a saveznici bi taj njegov potez mogli protumačiti kao stavljanje interesa Moskve ispred njihovih.

Tillerson namjerava propustiti svoj prvi sastanak u Bruxellesu s 28 članica NATO-a kako bi nazočio razgovorima koje bi predsjednik Donald Trump trebao imati 6. i 7. travnja s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom u Trumpovu ljetovalištu na Floridi, izjavila su četvorica sadašnjih i bivših američkih dužnosnika.

Odluke da preskoči NATO i posjeti Moskvu mogle bi izazvati dojam da Trump američke odnose s velikim silama stavlja ispred onih s manjim nacijama čija sigurnost ovisi o Washingtonu, rekla su dvojica bivših američkih dužnosnika.

>> Glavni Trumpov čovjek za vanjsku politiku izbjegava NATO, a onda putuje u - Rusiju

>> Stier upozorava na krizu u BiH bez novog izbornog zakona

Komentara 4

PR
pritiskovic
11:28 21.03.2017.

Blago nama...

Avatar Vuglec
Vuglec
12:33 21.03.2017.

Pa ionako Stier ide na sastanak primiti direktive o kojima su drugi odlučivali, za tako nešto nije nužno biti na sastanku.

GV
golub Vaso
23:09 21.03.2017.

zaustavite Reuters

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije