Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predali leki zahtjev

'Ministarstvo branitelja treba preseliti u Vukovar'

Josip Leko
Patrik Macek/PIXSELL
26.04.2013.
u 11:12

Stožer za obranu Vukovara iznio je i zahtjev da Ministarstvo branitelja treba preseliti u Vukovar. Zahtjev će se staviti u redovitu proceduru pa ćemo vidjeti, poručio je Leko

Predstavnici Stožera za obranu Vukovara predali su zahtjev predsjedniku Sabora Josipu Leki u kojem traže da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta te da se izuzme iz primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

– Tražimo da se cijeli grad Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta za sve hrvatske građane u zemlji i svijetu, gdje bi važili posebni standardi ponašanja. Nadamo se da će to biti šire društveno prihvaćeno. Zbog zloporaba koje su se dogodile u ratu i miru, ali se događaju i danas želimo da se u Vukovaru do daljnjega ne izvodi srbijanska himna – rekao je Vlado Iljkić, predstavnik Stožera.

Uz već navedene zahtjeve Stožer želi i da se vrati polaganje prisege za one koji pohađaju vojne škole te da se proširi na one koji završavaju policijske škole. Učenicima osnovnih i srednjih škola uveli bi uobičajeni sat povijesti Vukovara, a Ministarstvo branitelja preselili bi u Vukovar. U tim zahtjevima traže i potporu srpske etničke zajednice.

Predsjednik Hrvatskog sabora nije htio posebno komentirati ovaj prijedlog jer to "nije stvar pojedinca, već cijelog Sabora".

– Vukovarci su predali zahtjev sa svojim viđenjem kako se treba provoditi Zakon o nacionalnim manjinama. Pisani zahtjev staviti će se u redovitu proceduru pa ćemo vidjeti – naglasio je Leko.

Predstavnici Stožera za obranu Vukovara nakon Sabora svoj će zahtjev predati Vladi i predsjedniku.

>> 'Glavni krivac za dvojezičnost u Vukovaru je HDZ'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije