Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 555 dana

Branitelji se povlače iz Savske. Glogoški: S današnjim danom odlučili smo prekinuti prosvjed!

prosvjed savska
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/14
26.04.2016.
u 12:13

Kao što je Večernji list još jučer najavio, branitelji su danas prekinuli prosvjed u Savskoj 66. Šator koji je 555 dana bio ispred Ministarstva branitelja idućih dana seli se u Memorijalni muzej Domovinskog rata u Vukovaru

Branitelji koji već 555 dana prosvjeduju ispred resornog ministarstva odlučili su prekinuti prosvjed. Odluku o povlačenju šatora ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 objavio je danas točno u podne na konferenciji za novinare Đuro Glogoški.

– S današnjim danom, 555. danom prosvjeda, odlučili smo prekinuti prosvjed na Trgu Nevenke Topalušić – kazao je Glogoški i najavio da će se idućih dana šator biti preseljen u Muzej domovinskog rata u VukovaruTime se potvrdilo ono o čemu je Večernji list već pisao.

– Do danas, prošle su stotine tisuća branitelja i onih koji su nam se obraćali za povjerenje. Možemo slobodno reći da je ovaj šator postao institucija, svakog smo saslušali i pročitali svako pismo koje su nam poslali – naglasio je Glogoški. 

Dodao  je i da su se promjene počele događati u zadnjih mjesec dana. – Vidjeli smo da svatko tko dođe ovamo bude primljen u Ministarstvu i da se s njim razgovara, možda i ne bude riješen njihov problem, ali barem su primljeni – konstatirao je neformalni vođa prosvjeda. Istaknuo je i da su branitelji postali sastavni dio Ministarstva te da će sudjelovati u izradi zakona koji ih se tiču.

– Postat ćemo dio društva, nećemo biti na margini, a bilo koja Vlada koja će doći znat će da je šator otišao u povijest – odgovorio je Đuro Glogoški na upit je li moguće ponovno pokrenuti prosvjed pokaže li se da im ono zajamčeno neće biti ostvareno.

– Nastavljamo 100 posto za Hrvatsku, ali kroz institucije hrvatske države. Nakon tiskovne konferencije skupa s ministrom Medvedom položit ćemo cvijeće na spomeniku Nevenki Topalušić i time i simbolično prepustiti skrb o braniteljima Ministarstvu – najavio je Glogoški. 

Na kraju svog obraćanja istaknuo je da su u odluci o povlačenju šatora bili jedinstveni. – Odluka o prekidu prosvjeda u šatoru je danas bila jednoglasna. Svakog 20. 10. ćemo se ovdje okupljati u znak sjećanja na Nevenku Topalušić, a svakog 28. 5., na obljetnicu prosvjeda na Markovu trgu, održat će se sveta misa u nadi da se nikad neće ponoviti da se hrvatskog branitelja šalje policajac – kazao je za kraj Glogoški. 

Podsjetimo, prije osam dana u Ministarstvu branitelja organiziran je sastanak Tomislava Karamarka, ministra branitelja Tome Medveda i predstavnika sedam ministarstava kojem su nazočili i  Đuro Glogoški i Josip Klemm

Zadovoljni iznesenim prijedlozima zahvalili su ministru Tomi Medvedu i istaknuli da sada postoji volja za rješavanjem problema.

– U vrlo kratkom roku napravljeni su veliki pomaci iako su ciljevi još daleko. Dogovorena je suradnja, a to je ono što želimo, da branitelji imaju svoje mjesto u društvu, a Domovinski rat u povijesti Hrvatske. Imat će mogućnost raditi i dati svoj doprinos. Rješenja koja se nude zadovoljit će branitelje – kazao je tada Glogoški.

Ministar branitelja Tomo Medved prošli tjedan najavio je da će o uklanjanju šatora prosuditi sami branitelji kada se za to steknu uvjeti.

>>Nakon 555 dana konačno završava braniteljski prosvjed u Savskoj

>>Glogoški: Šator je još uvijek ovdje. Uklonit ćemo ga kad procijenimo da je vrijeme

Komentara 154

TB
taras.buljba
14:58 26.04.2016.

prosvjed je uspio samo fali 50 miliona kuna sitnica samo to fali.

CO
core
12:33 26.04.2016.

konačno ljudi idu doma.. Hvala im na svemu

4M
4mazge
14:29 26.04.2016.

kroz šator su prolazili uvijek isti ljudi!....iz moga mjesta su trojica išli po 7 puta!....dakle uvijek isti ljudi!....ja sam branitelj i dragovoljac Domovinskog rata i nije mi na pamet palo slušati Glogoškog ili Klemma i ići stražariti u šator zbog političkih ciljeva HDZ-a i osobnog prosperiteta dvojice već spomenutih vođa!....to bi za moj intelekt (koji je prosječan) bilo porazno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije