Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN NAMETNIK

Ministarstva alarmirana na novu opasnost u hrvatskim šumama: Zatraženo hitno djelovanje

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
03.12.2019.
u 20:20

Nova vrsta potkornjaka ističe se na borovima koje su prilikom izvođenja radova sječe i privlačenja stabala vučnicama pretrpjela oštećenja, ali ima ga i na naoko vitalnim borovima.

Nova vrsta potkornjaka primorski borov srčikar napada splitski park- šumu Marijan. 

Podsjećamo, područje omiljeno brojnim Splićanima kao i turistima pod udarom je mediteranskog potkornjaka čije je djelovanje uništilo znatan dio šume na Marjanu, javlja Dalmatinski portal. No, čini se kako tom području prijeti novi nametnik. 

Stručnjak Javne ustanove Ivan Ljubić je uočio 'ubušavanja' na boru i zatražio promptno djelovanje, a alarmantan dopis je poslan na adrese dvaju ministarstava, Stožera i sve relevantne adrese od kojih se traži postupanje u skladu s novim otkrićem.

Nova vrsta potkornjaka ističe se na borovima koje su prilikom izvođenja radova sječe i privlačenja stabala vučnicama pretrpjela oštećenja, ali ima ga i na naoko vitalnim borovima.

Ključne riječi

Komentara 2

GI
Gips
22:10 03.12.2019.

Splitom haraju pošasti ko po Egiptu. Samo još da Kerum razdvoji more do Hvara i eto nove Biblije.

Avatar nekakav
nekakav
07:19 04.12.2019.

ja mislio da pošto splićani puno puše marihuanu, da su dimom otjerali ove nametnike... očito 'samo' sjede na rivi, i poslovično besposličare... ali, u svakom zlu i nešto dobrog. marjan će ostati bez šume, sad vidimo da čisto prirodnim putem, i eto placa za novogradnju! nemoguće je štititi to, nema smisla, a ni novca, pa bolje da ljudi grade kuće. da se živi. jer to je prostor kao i svaki drugi, za ljude. pola splita prije 40 godina nisu bile zgrade, već polja. onda niste vikali, zašto bi sad?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije