Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u međimurju

Ministar Zmajlović: Očuvanje prirode poluga je u razvoju

mihael zmajlović
Marko Jurinec/Pixsell
24.10.2012.
u 12:38

U selu Križovcu otvorena je obnovljena 200 godina stara kurija preuređena u Centar za posjetitelje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije

– Na zaštitu okoliša često se gleda kao na prepreku u razvoju, a moj je cilj to primijeniti. Očuvanje prirode treba koristiti kao polugu u razvoju – kazao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u Međimurskoj županiji. U selu Križovcu otvorena je obnovljena 200 godina stara kurija preuređena u Centar za posjetitelje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije.

U obnovu je u sklopu projekta integracije u EU Natura 2000 uloženo 1,8 milijuna kuna koje je Ministarstvo zaštite okoliša osiguralo uz pomoć zajma Svjetske banke. Ministar je sa županom Ivanom Perhočem razgovarao o odlaganju otpada u romskim naseljima, sanaciji deponija, korištenju biomase i izgradnji bioplinskih postrojenja unutar naselja, ali i o mnogim drugim temama.

Potrebno je pripremiti što više kvalitetnih projekata za koje se može dobiti novac iz fondova EU, istaknuto je.

Komentara 1

VE
velikazmija
13:06 24.10.2012.

ovi farbaju fasade i otvaraju obnovljena zdanja drugim riječima da nas nisu oderali se cijenam struje plina sad grijanja i haračem od 25 posto nebi ništa otvorili jer ni mjedno mijesto nisu otvorili jesu ali bez natječaja za svoje nemaa svoje nema priliva love već samo zasostali porezi naplata -zaduženja i harači --koja vlada --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije