Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politika i školstvo

Ministar u svibnju 2009. otvorio radove i zaboravio na školu

Škola
Dragutin Šantoši
23.12.2010.
u 09:30

Radovi su plaćeni tvrtki Dyako iz Đakovca, koja je završila s blokiranim računom, a načelnik Tomislav Žagar tvrdi da se u sve uplela politika

Stiže i drugi Božić, a 150 učenika osnovne škole Nova Bukovica još nema dvije učionice, knjižnicu i informatičku radionicu koje su im još sredinom svibnja 2009. godine obećali lokalni političari i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Još puno posla

On je svečanosti otvaranja radova položio temeljac za dogradnju škole. Za investiciju vrijednu tri milijuna kuna Općina Nova Bukovica osigurala je 400.000 kuna, a preostala sredstva đakovačkoj tvrtki, koja je na javnom natječaju Ministarstva regionalnog razvoja dobila posao, osigurala je država.

– To je jedina škola u Virovitičko-podravskoj županiji u kojoj županija nije bila nositelj izgradnje. Sve je išlo dobro dok đakovački graditelj, tvrtka Dyako, nije došao u teškoće. Prema ispostavljenim računima, Općina Nova Bukovica mu je isplatila ugovoreni iznos, a koliko mi je poznato, i ministarstvo je izvođaču platilo svoj dio investicije - kazao je općinski načelnik Tomislav Žagar (SDP), koji je na posljednjim lokalnim izborima pobijedio bivšeg HDZ-ovog općinskog načelnika i tako preuzeo dio brige o nedovršenoj školi.

Međutim, dogodilo se da je tvrtka blokirana i već mjesecima njihovi radnici ne dolaze na gradilište škole. Nisu dovršeni vanjski radovi, na prozorima nema stakala, a još dosta posla ima i u unutrašnjosti dograđenog objekta

Ministarstvo šuti

U želji da se škola što prije završi, Općina Nova Bukovica je početkom kolovoza ove godine Ministarstvu regionalnog razvitka predložila prekid ugovora s tvrtkom Dyako te da se za dovršetak škole angažira druga, likvidna tvrtka. Službenici ministarstva obećali da će se pronaći novi izvoditelj, ali se od tada nije dogodilo ništa.

U razgovorima s čelnicima Virovitičko-podravske županije dogovoreno je da će županijska vlast pomoći u opremanju novih školskih prostora, a kako oni nisu završeni, novobukovački učenici i dalje uče u skučenom i neodgovarajućem ambijentu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije