Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpremnine do 68. godine

Ministar rada uvjeren da će pronaći zajednički jezik s nezadovoljnim poslodavcima

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 10:14

Ponovio je kako mirovine po posebnim propisima neće biti tema najavljenih zakonskih izmjena. Iako dio političkog spektra traži prostor za komunikaciju o tim mirovinama, to se, poručuje, definitivno u ovom trenutku neće otvarati.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u četvrtak je izrazio uvjerenje da će se oko izmjena radnoga zakonodavstva pronaći zajednički jezik s poslodavcima, koji su nezadovoljni mogućnošću plaćanja otpremnina radnicima do 68. godine života.

"U ponedjeljak u Ministarstvu rada sazvan je sastanak sa sindikatima i poslodavcima. Očekujem da će se svi odazvati sastanku i da ćemo proći eventualno sporne teme", izjavio je Aladrović uoči sjednice Vlade.

Na zakonske prijedloge kojima se stimulira duži ostanak u svijetu rada i omogućava rad do 68. godine poslodavci su izrazili određene rezerve, no siguran sam da ćemo naći zajednički jezik, rekao je Aladrović.

Ponovio je kako mirovine po posebnim propisima neće biti tema najavljenih zakonskih izmjena. Iako dio političkog spektra traži prostor za komunikaciju o tim mirovinama, to se, poručuje, definitivno u ovom trenutku neće otvarati.

"U ovom trenutku rješavamo opći mirovinski sustav i radno zakonodavstvo. Nakon što vidimo efekte rješavanja problema unutar općeg sustava, pozabavit ćemo se i tim posebnim sustavom", rekao je.

O povišicama u prosvjeti također će se nastaviti pregovori do kraja ovoga tjedna ili početkom sljedećeg, no o konkretnom iznosu povišice nije se još razgovaralo.

 "Spremni smo učiniti određene ustupke o svim temama koje oni traže, ali u skladu s onim što državni proračun 2020. može podnijeti", istaknuo je Aladrović.

Komentara 1

OB
ObrenM
12:27 26.09.2019.

Obzirom da izbori nisu daleko sada ce svi dobiti ,sve sto traze.Ako se ponovo ustolice ovi ce ispuniti ce max.10% obecanog.Glasujmo za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije