Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP ALADROVIĆ:
Povratak na članak

Ministar rada: 'Ne olakšavamo otpuštanja, želimo više zaposlenih na neodređeno'

Ne samo zbog pandemije, tržište rada moramo prilagoditi okolnostima koje su rezultat tehnološkog razvoja i digitalne transformacije određenih segmenata poslovanja

Komentari 13

ST
stefj
18:58 10.10.2020.

Do sada je svaka promjena ZOR-a dovela do gubitka radnih mjesta u realnom sektoru i do bujanja javnog, nadrealnog sektora. Ne sumnjam da će i ova promjena donijeti apsolutno isto... Danas već radnika ne možete otpustiti ako ne radi, upitno ako je pijan ili drogiran na poslu, ako krade itd. U javnoj službi, zahvaljujući ZOR-u i ugovorima, plaće, prava i primanja su potpuno odvojeni od rada, rezultata, znanja, struke, sve je u formi i rodu... Budući da jedini koji se slušaju u ovoj "reformi" jesu političari i sindikati javnih službi, ovo sigurno ne može završiti dobro. Nevjerojatne štetočine i jedni i drugi. ZOR je već sada problem i novi će nas samo dodatno povući prema dnu na svim listama gdje se ocjenjuje konkurentnost privrede... Sreća u nesreći je, da smo ionako pri dnu, pa ne možemo puno dublje pasti... ZOR je jedan od problema u društvu, no puno veći je državna i javna služba. A u tom pogledu se apsolutno ništa ne radi, zapravo se masovnim zapošljavanjem samo radi šteta... I kada smo kod ZOR-a, što mislite zašto sindikati ne dozvoljavaju da se prepiše bilo koji ZOR, bilo Austrijski, bilo Njemački ili Švedski? I druga bitna stvar- neće ZOR spasiti niti jedno radno mjesto, samo će i dalje tjerati sposobne i stručne iz Hrvatske. Kod nas ZOR prvenstveno štiti neradnike i privilegirane, a uništava rad, znanje i rezultate. Oni koji ne žele raditi, ostat će ovdje jer je tu za njih raj na zemlji, odlaze oni koji znaju i žele raditi....

VL
SK
skorpi66
19:04 10.10.2020.

Ako ti privatnik hoće dati otkaz iz bilo kojeg razloga..dobit ćeš ga..a ovaj njihovi ZOR samo štite one jedine koji su vec prezaštićeni..UHLJEBE..

VL
KA
Kalimero4
18:23 10.10.2020.

Hvala Hrvatskoj ali nakon 30-ak poduzeća koje sam izmijenjao u domovini u 20-ak godina sada sam(već 7 godina) sretan u inozemstvu i imam stalni radni ugovor.

VL
RO
Rokizok
18:56 10.10.2020.

Kaj nije ovaj u buksi ?

VL
PV
prcko.vita
18:35 10.10.2020.

Ministre, radite jedno, a govorite dugo. Tako ste obećavali povećanje plaća za plaće koje su ispod prosjeka, pa ništa od toga. Obećavali ste niže cijene za mnoge artikle za koje ste smanjili porez, ništa nije pojeftinilo. Tako se ne vodi socijalna politika. Radije recite ljudima u oči da slušate mafiju koja ima kapital, dakle, imamo surovi kapitalizam, oni koji imaju imati će još više a običan čovjek postaje još veći rob.

VL
MA
maximinimax
18:55 10.10.2020.

U obližnjoj osnovnoj školi raspolovili razred od 18 prvašića da bi bilo posla za dvije učitaljice, nekad bilo toliko djece u jednoj obitelji. Ne shvaćam takvu politiku

VL
TO
tomislav10
18:35 10.10.2020.

Svaka promjena Zakona o radu do sada je išla jo korist poslodavca pa ni od ove ne treba očekivati ništa drugačije. Mi smo zemlja političkih i ostalih oligarha za koje se pišu zakoni, a ne za njene građane.

VL
KR
Korisnik.ri
08:05 11.10.2020.

Otpustiti strane radnike iz Indije i Ukrajine, zaposliti domaće na njihova radna mjesta koja su zauzeli prije krize COVID. I riješrn problem.

VL
BR
Branitelj2020
07:04 11.10.2020.

Ministar iz Kovačevićevog kluba najavljuje da od otpuštanja uhljeba u javnom sektoru neće biti ništa ali će se zato puno lakše opuštati zaposlenici u privatnom sektoru. Čini mi se da se biliži dan kada će građani Hrvatske koji rade u u privatnom sektoru izaći na ulice i protestirati protiv uhljeba i HDZ-a.

VL
Avatar dzambo
dzambo
18:20 10.10.2020.

Svi ''guraju'' tehnlogiju...nove vrste posla u svemu tome...ovo...ono...i o je ok..a vecinom sva dijeca u skoli idu za tim i zavrsavaju i dobijaju diplome u tom vrstu zanimanja....ALI problem je u tome kao u citvom svijetu sto te tehnologije nezaposljavaju toliko novih radnika na tim radnim mjestima i jedan se dio samo zaposli A STA CES sa ostatkom drugih koji isto zavrse te skole...tehnloski visak...il...gdje ce ti onda ic radit...pa tamo u poslu koji manje placa i za koji nisu isli u skolu za to i to zanimanje....i tak svake god...jedno 20%-30% najvise od SVIH zavrsenih za te skole nadju posao a gdje ce ostali...i to se gomila iz godine u godinu....i mozes ti sad napraviti i proizovodti razne tehnlogije ALI stos je u tome sto svi idu za tim vecinom i konkurencija je prevelika i samo mali broj ih uspije...A SVE OSTALO prava proizvodnja svega i svacega od igle do lokomotive mogla je zaposljavat na milione radnika jer u tom poslu postoje ''zilion'' zanimanja za ''zilion'' raznih pravih proizvoda gdje bi milioni mogli radit ALI ne...ne...to se i dalje proizvodi ali u drzavama jeftine radne snage...i na kraju mogu mnogi kreirat razne aplikacije za ovo..ono..ovak..onak al je to sve vecinom isto i sluzi skoro istoj namjeni to jest tehnlogija pa zato je to danas na trzistu prenatrpano i mnoge firme nezaposljavaju puno radnika za to, al pravi proizvodi za pravi zivot i realnu stvar bez koje nemozes osnovni zivot imat e to su proglasili nerentabilno i ode to tamo gdje jeftino rade.

VL
GO
Gorann
19:45 10.10.2020.

Josip Aladrović - Croatia Osiguranje -> ravnatelj hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje -> ministar 👍

VL
JV
Jugo Večernjak
10:20 12.10.2020.

Banda zvana HDZ zaboravlja da je upravo ona izbor svih zala, pljački, otimanja i iseljavanja iz ove prčije... A sad ponovo lažu i muljaju... Oni bi sad pod krinkom povećanja ugovora na neodređeno, uvalili deseterostruko lakše otpuštanje upravo tih radnika na neodređeno! Banda i dalje opstaje jer jok nitko nemre ništa...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.