Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste nezaposlenost

Ministar priznao: Francuska je potpuno bankrotirala

Michael Sapin
Reuters
29.01.2013.
u 10:04

Ministar smatra da socijalistička politika "poreza i potrošnje" jednostavno ne funkcionira. – Imamo državu, ali potpuno bankrotiranu državu – kazao je Michael Sapin.

Francuski ministar za zapošljavanje Michael Sapin je kazao da je "Francuska potpuno bankrotirala", piše Daily Mail.

Ministar smatra da socijalistička politika "poreza i potrošnje" jednostavno ne funkcionira. – Imamo državu, ali potpuno bankrotiranu državu – kazao je u radijskom programu Sapin samo šest mjeseci nakon što je Socijalistička stranka preuzela vlast. – Zato moramo početi provoditi plan smanjenja deficita i ništa nas ne smije odvraćati od tog cilja – dodao je ministar.

Otkad je na vlast došao socijalistički predsjednik Francois Hollande raste nezaposlenost i troškovi života, dok mjere koje pogađaju bogate tjeraju poduzetnike na odlazak iz države. Sada se ekonomija pokušava ojačati smanjivanjem trošenja države i povećanjem poreza u sljedećih pet godina. No, Francuska središnja banka već iznijela podatke prema kojima kapitalne investicije odlaze iz države zajedno s poduzetnicima koji su radili na njima.

>>Hollande iz zemlje otjerao kralja mode Bernarda Arnaulta

>>Francuski ustavni sud poništio kontroverzni porez od 75%

 

 

Komentara 21

CH
Charlemagne26
16:46 29.01.2013.

A kako se to djelomicno bankrotira?

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:09 29.01.2013.

Pitam se jesmo li i mi bankrot?

ZO
Zotero
21:14 30.01.2013.

Ma lako za Francusku... meni se čini da je i Hrvatska davno bankrotirala samo nikako da objave....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije